banner137
banner25

Hamsi 20 TL olunca vatandaş stok yapmaya başladı!

Edirne’de balıkçı tezgahlarının vazgeçilmezi olarak bilinen hamsi, 20 TL’lik kilogram fiyatı ile kapış kapış satılıyor.

Havaların serinlemeye başlaması ile Karadeniz’de ağ atan balıkçıların bol balık alması tezgahlarında bolluk yaşamasına sebep oluyor.Ekim ayı başlarında 40-50 TL’den satılan hamsi bollaşmaya başlaması ile 15-20 TL’ye satılmaya başladı.Hamsinin ucuzladığını gören vatandaşlar fiyatların yarın öbür gün artabileceği düşüncesi ile stok yapmaya başlayarak 5’er, 10’ar kilogram almaya başladılar.

Edirne’nin balık çarşısı olarak bilinen Balıkpazarı caddesi üzerinde satış yapan esnaflardan Nurhayat Eren hamsinin bollaşmaya başladığı üçüncü günde 20, 15 ve tekrar 20 TL’den satıldığını belirterek “bolluk çok fazla. Bundan bir hafta öncesi hamsi 40 TL, 50 TL olarak günden güne değişiyordu. Şimdi tabi denizler ne verirse o. Bol şu an çok fazla. Böyle olunca da halk doya doya yiyor. İnsanlar fazla fazla alıyorlar,3 kilo,4 kilo. Dolaba koyuyorlar ki yarın öbür gün pahalı olduğunda tekrar havalar soğuduğunda yemek için herkes dolaba koyuyor”dedi

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30