banner137
banner25

Gürkan "Önder bilir bu pazarlık işlerini!"

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan yüzlerce personelin "terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu yönündeki ihbar ve tespitleri sonrasında başlayan tartışmalara Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “akıl tutulması” dedi.

Yaşanan tartışmalar ile ilgili Ak parti Edine Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan’ında Edirne Belediyesini hedef alan sözleri ile ilgili açıklama yapan Başkan Gürkan; İstanbul Büyük Şehir Belediyesi hakkında ortaya atılan iddialara da açıklık getirdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,belediyelerde işe alınma işlemlerinin verilen ilanlar ve sonrasında başlatılan güvenlik soruşturmaları ile yapıldığın belirterek “A kişisi sınavı kazandı polis bölgesinde oturuyorsa, emniyete yazı yazıyoruz. Emniyet’ten bize bilgileri kişinin geliyor. Bir örgüte üye olup olmadığı gibi vs. bir yazı geldiğinde kim o kişiyi işe başlatır, kim buna cesaret edebilir? Böyle bir şey mümkün mü? Belediyelerin istihbarat teşkilatı yok. GBT yapma yetkisi yok. Belediyelerin ajanları yok. Belediyelerin arşiv kayıtları yok. Şunu yapmışsa bir belediye Ekrem İmamoğlu olur, Recep Gürkan olur veya Ahmet olur. Emniyet birimlerinden bu personelin işe başlatılması sakıncalıdır yada bu personel terör örgütü ile ilişkilidir diye gelmişse bu yazı ve başlatmışsa o belediye başkanı işe o kişiyi suçludur ve kanun bunun gereğini yapar. Ama çamur at izi kalsın arkadaşların çok yaptığı şey bu. Arkadaşların bir de becerisi var teslim edelim haklarını yemeyelim. Ekrem İmamoğlu diyor ya ‘hakkımı yedirmem,haklarını da yedirmem’ diye. Hakkını yemeyelim arkadaşların. Arkadaşların kendilerinin yaptıkları işlerden sıyrılarak o suçu başkalarının üzerine atma konusunda olağan üstü yetenekliler. Geçmişte kimin kimlerle yürüdüğünü bu ülke çok iyi biliyor. Beraber yürüyenler,şimdi yürümeyenlere öyle bir suçluyor ki onlar piru pak”dedi.,

Ak parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan'ın pazarlık iddiasına da cevap veren Gürkan "Pazarlık demiş Önder kardeşimiz. Ben buradan söyleyeyim kendilerine. Çokta muhatabın değil.Ben muhatapta almamda.Pazarlıksa hatırlıyorum ben,bir spor kulübünün yönetimin su borcu vardı belediyeye onunla ilgili çok pazarlık yaptı benimle Önder. Abi ne olur işte haciz göndermeyin,icra göndermeyin diye. O pazarlığı kendisi yaptı ben yapmadım. O yaptı. Önder bilir bu pazarlık işlerini.İnsanlar çamur atarak üzerinizi temiz tutamazsınız. Sizinde elinize bulaşır o çamur. O yüzden Ben çamur atmıyorum. Bizim bir pazarlık yaptığımız yada Edirne belediyesinde emniyetin bize bu adam sakıncalıdır, terör örgütü ile iktisatlıdır diye bildirdiği varsa ve almışsak biz şerefsiziz bu kadar net. Bunu iddia edipte kanıtlamayan varsa da o şerefsiz”dedi.

Edirne Belediyesi’nde de zaman zaman suça karışanlar olduğunu ve bunlarla ilgili yasal yolların izlendiğini belirten Gürkan; “Dünya ve Türk hukuk sisteminde de suç suçun şahsili ilkesi vardır. Benim bin 500 tane çalışanım var. Bende zaman zaman suç işleyen suça karışan elemanlar oluyor. Emniyet, Jandarma göz altına alıyor, ifadeleri alınıyor,kimi serbest kalıyor kimi tutuklanıyor. Tutuklanıyor da biz ne yapıyoruz,bize bildiriliyor,bizde o personele gerekli işlemleri yapıyoruz”dedi ve “Akıl tutulması yaşıyoruz biz bu arkadaşlarla. Bütün dünyayı şaşırtıyorlar bu zekaları ile bütün dünyayı şaşırtıyorlar.Sevgili kardeşim benim pazarlık yapmasını iyi bilir pazarlıklarına devam etsin”.”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30