banner137
banner25

Gürkan "Edirnespor kendi öz evledına kavuştu!"

TFF 3. Lig ekiplerinden Edirnespor, Edirneli Teknik Direktör Arda Denizeri ile anlaşma sağladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirnespor kendi öz evladına kavuştu. Edirnespor’un efsane futbolcusu, hemşehrimiz, dostumuz, Edirneli Teknik Direktör Arda Denizeri Edirnespor ile anlaştı” dedi.

Teknik direktör Cahit Erçevik'in istifa etmesinin ardından teknik direktör arayışlarını sürdüren Edirnespor, Edirneli Teknik Direktör Arda Denizeri ile anlaşma sağladı.

Edirnespor’un aldığı bu karar Edirne Belediyesi’nde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Toplantıya, Edirnespor Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Üner ve Teknik Direktör Arda Denizeri de katıldı.

Edirnespor’un 2 yıldır 3. ligde mücadele ettiğini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirnespor’da geçtiğimiz hafta bir teknik direktör değişikliğinin yaşandığını söyledi. Edirnespor’un uzun yıllar sonra kendi öz evladına kavuştuğunu belirten Gürkan, “Arda hocamızla, hemşehrimiz, arkadaşımız, dostumuz, Edirnespor’un efsane futbolcusu Arda Denizeri ile çalışmaya karar verdiler. Ben de bu mutlu olayda yer almak istedim. Evine tekrardan hoş geldin. Başarılar diliyorum. Yolumuz açık olsun” dedi.

Edirnespor taraftarlarına da seslenen Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirnespor için herkes elinden geleni, gücü ve imkanları ölçüsünde yapıyor, yapmaya çalışıyor. Ama sevgili taraftarlarımız da biraz gayret göstersinler. 10 lira, 20 liraydı biletler. Ayda iki maç oynanıyor, Edirne’de. Ayda 20 lira yapar. Edirnespor’u seviyoruz ama Edirnespor’a da biraz destek olalım. Bu gerçekten çok masraflı iş. Bu kadar futbolcunun yemesi, içmesi, suyu bile büyük rakam tutuyor. Edirnespor taraftarlarının da bu anlamda biraz destek olmaları gerekir” ifadelerini kullandı.

Geçmişte Edirnespor’da ve Beşiktaş Spor Kulübü’nde önemli başarılara imza atan Arda Denizeri ile anlaşma sağladıklarını belirten Edirnespor Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Üner’de, gerçekleştirilen bu anlaşmanın Edirne’ye ve Edirnespor’a hayırlı olmasını diledi.

Yardımcı antrenör Ahmet Erginer ve kaleci antrenörü Mustafa Hocaya da teşekkür eden Savaş Üner, “Tuncaspor ve yönetim kurulu başkanına da ayrıca teşekkür ediyorum, Süleyman Fırtına abimiz sağ olsun, dün kendisi ile görüştük. Konu Edirne ve Edirnespor’sa ben sonuna kadar Edirnespor’un yanındayım, teknik direktörümüz sizindir, dedi. Maddi ve manevi her zaman yanımızda yer alan Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a da teşekkür ediyorum” dedi.

Kendisinin Edirnespor’da yetiştiğini ve Edirnespor’un yuvası olduğunu anlatan Arda Denizeri de “Bana teklif ettiklerinde ne ücret talep ettim, ne de başka bir şey… Seve seve gelirim, dedim. Yardımcılarıma da güveniyorum, onlar da Edirneli. Hepimiz el birliğiyle Edirne’miz ve Edirnespor için çalışacağız” diye konuştu.

ARDA DENİERİ'NİN FUTBOL KARİYERİ

1976-77 sezonunda 3. Lig'deki Edirnespor formasını giymeye başladı. O sezon sonunda Milliyet gazetesi tarafından sezonun karmasına seçildi. Bir sonraki sezonda ise Edirnespor grubunun birincisi olarak 2. Lig'e yükselme hakkını kazandı.
Büyük kulüplerin dikkatini çeken futbolcu 1978-79 sezonu öncesi Beşiktaş'a transfer oldu. 27 Ağustos 1978'de Orduspor ile oynanan maçta ilk kez Beşiktaş forması giydi. Bir sonraki hafta Boluspor karşısında ise ilk golünü kaydetti. Denizeri'nin golü ile 1-1'i yakalayan Beşiktaş, maçı 4-1 kazandı. Ancak Denizeri, sezonu ligde iki kupada ise bir gol ile tamamlayıp beklentileri karşılayamadı. Sezon sonunda Bora Öztürk ve Akif Başaran'ı Altay'dan alan Beşiktaş, karşılığında Denizeri ve Kemal Dikmen'i İzmir ekibine verdi.
Denizeri, Altay'daki ilk maçında eski takımı Beşiktaş karşısında oynadı. Ligde 14 maça çıkan futbolcu golle buluşamadı. Türkiye Kupası'nda ise 5 maçta forma giydi. Yarı finalde Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi eleyen Lüleburgazspor ile oynanan ilk maçta sezonun tek golünü attı. Galatasaray ile oynanan kupa finalinin rövanş maçının son anlarında da forma şansı buldu. Altay, bu turnuvayı kazanıp Türkiye Kupası'nı ikinci kez müzesine götürdü.
Futbolcu, 1980-81 sezonu ile 2. Lig'deki Edirnespor'a geri döndü. 1987'ye kadar Edirnespor forması giydi. Sezon sonu 29 yaşında futbol hayatını sonlandırdı.

Başkan Gürkan, Edirneli Teknik Direktör Arda Denizeri, Edirnespor Yönetimi ve teknik heyet ile birlikte basına fotoğraf verdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30