banner137
banner25

Gürkan "biraz daha az yol yapacağız,bir iki bina daha eksik yapacağız!"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Arap Mucur ile birlikte 1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olmak üzere Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi’ni en üst limit olan yüzde yüz üzerinden imzaladı.Başkan Gürkan yapılan anlaşma ile denge tzminatlarının yüzde yüz üzerinden ödeneceği ancak bunun için yaratılan kaynağın az yol yapmak,bir iki bina eksik yapnakla sağlandığını belirterek "Edirneliler bana kızacak ama bir iki malzemeyi daha yeksik alacağız bu yılı böyle geçireceğiz"dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yetkili sendika olan Tüm Yerel-Sen ile 1 Ocak 2022’de geçerli olmak üzere belediyede çalışan memurlara ödenecek olan Sosyal Denge Tazminatı’nın yüzde yüz olması konusunda anlaşma sağlamıştı. Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi bugün düzenlenen törenle imzalandı.

Edirne Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen törene Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Arap Mucur, Tüm Yerel Sen Genel Tis ve Hukuk Sekreteri Gül Mutlu, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Mehmet Koç, Tüm Yerel Sen Genel Sekreteri Savaş Çerkez, Edirne Şube Başkanı Mümin Tolgahan Arıcanlı katıldı.

Törende konuşan Tüm Yerel-Sen Edirne Şube Başkanı Mümin Tolgahan Arıcanlı, koronavirüs nedeniyle tüm emekçilerin fakirleşmeye ve yoksullaşmaya başladığını söyledi. Türkiye’de özellikle son 3 ayda enflasyona bağlı artışlardan dolayı maaşların eridiğini belirten Mümin Tolgahan Arıcanlı, Sosyal Denge Tazminatı ile personeline katkı sağlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Mehmet Koç da “Biz emekçiler son 3 aydır zor günlerden geçmekteyiz. Sadece emekçiler değil, bu ülkenin çiftçisi, köylüsü, esnafı olarak hepimiz yükselen döviz kurları, artan zamlar karşısında her geçen gün ezilmekte ve hepimiz zor günler geçirmekteyiz. Bizim maaşlarımızı belirleyen 6. dönem toplu sözleşme maalesef bizim açımızdan hüsranla sonuçlanmıştır. 2022-2023 yılları için verilen artışlar, daha 2021 yılı bitmeden eriyip gitmiştir” ifadelerine yer vererek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a emeğin ve emekçinin yanında aldığı için teşekkür etti.

Tüm Yerel Sen Genel Sekreteri Savaş Çerkez de bu masadan hep mutlu ayrıldıklarını belirterek, “Yine mutlu bir günde birlikteyiz. İlk günden bu yana emekten ve emekçiden taraf olan bunu sözde bırakmayan, yaptığı sözleşmelere de bunu yansıtan Belediye Başkanımıza siz değerli arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Emekçiden yana taraf olan Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür eden Tüm Yerel Sen Genel Tis ve Hukuk Sekreteri Gül Mutlu, “Görüyorum ki Recep Başkan sadece Belediye Başkanı değil, bütün Edirne’nin de Recep ağabeysi olmuş. Kendisine teşekkürü borç bilirim” dedi.

Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Arap Mucur da askerliğini Edirne’de yaptığını ve bu nedenle kendisini Edirneli saydığını belirterek, “Tüm Yerel-Sen, emek savunuculuğunun yanı sıra Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyet değerlerini sonsuza kadar savunan bir sendikayız” dedi.

Örgütlü bir toplumun, demokrasinin ön koşulu olduğuna dikkat çeken Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Arap Mucur, toplumunda örgütlü bir toplum hale gelmesini savunduklarını söyledi.

Bu yıl teknik anlamda bir kafa karışıklığının yaşandığı belirten Gürkan, konuyla ilgili açıklamayı da şöyle yaptı;

“Biz sözleşmedeki orana yüzde yüz diyoruz ama Sosyal Denge Tazminatındaki taban katsayı yüzde 120’ye çıkarıldı. Bazılarınız tereddüt ediyor, biz yüzde yüz derken yüzde 120’nin yüzde yüzü mü, yoksa yüzde 120’nin tamamı olan yüzde 120’mi? Birazdan imzalayacağımız sözleşme yüzde 120 olan sözleşmenin tamamını kapsıyor. Belediyecilik anlamında da insan yaşamı anlamında da ekonomik anlamda belki de Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı dönemini yaşıyoruz. Tüm belediyeler, tüm emekçiler ekonomik olarak en sıkıntılı günlerini yaşıyor ama biz Edirne Belediyesi olarak biz bunu çarpı 2 noktasında yaşıyoruz. Çünkü belediyeciliğin en pahalı yatırımı olan altyapı gibi, atık su arıtma gibi çok çok pahalı yatırımlarla aynı döneme denk geldi. Bu ekonomik kriz bizim için. Gerçekten bizi kelimenin her anlamıyla çok zorluyor” dedi.

Gürkan, “Bir taraftan reel ekonomi var. Belediyenin durumu var, ekonomik şartlar ortada. 2022 bütçemizi daha uygulamaya başlamadan yüzde 35’i eridi. Sadece bizim değil devletin bütçesi de bütün belediyelerin bütçesi de böyle. Bizler lütufta bulunmuyoruz. Sizin aldığınız para ananızın ak sütü gibi helal. Ama belediye emekçileri olarak belediyeyi en az kendiniz kadar kollamanız gerektiği de aşikar” dedi.

Bu zor günlerde dayanışmanın önemine de dikkat çeken Gürkan, “Çalışmak sadece maaş almak değildir. Çalışmak bir aidiyettir, sosyal yaşamdır, dayanışmadır, beraber yürümek, beraber sevinmek, gerektiğinde beraber direnmektir. Ben sizleri çok seviyorum. Bunu laf olsun diye de söylemiyorum. Her biriniz benim için de belediye için de ama özellikle Edirne halkı için çok değerlisiniz. Belki günlük koşuşturma içerisinde verdiğiniz hizmetlerin ne kadar anlamlı ne kadar vazgeçilmez olduğunun çok bilincinde değilsiniz. Ama bunun bilincinde olun. Hepiniz belediye ekosisteminin, belediye çarkının çok önemli parçalarısınız. Bir dişliler sisteminde, çarkta büyük dişliler, küçük dişliler yoktur. Önemli dişli, önemsiz dişli yoktur. En küçüğü durursa büyük dişlide bir şey yapamaz. Bütün dişliler durur. Bu sistemi birlikte döndürüyoruz” diye konuştu.

Personelden Edirne halkı için büyük bir mutlulukla hizmet vermelerini isteyen Gürkan, Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi’nin hayırlı olmasını diledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30