banner78
banner25

Grip aşısı stoklarda yok!

Edirne Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Gürkan Kılıçcıgil,Edirne’de faaliyet gösteren eczanelerde grip aşısı kalmadığını,depo stoklarında da olmadığını belirtti.

2 yıldır devam eden pandemi süresince vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması başta olmak üzere maske ve hijyen kurallarına uyuyor olması grip virüsünün yayılma etkisini kaybettiğini belirten uzmanlar kısıtlamaların kalkması ve Korona aşısının uygulanması ile vatandaşlarda bir rahatlama gözlendiğini ancak mevsime bağlı olarak ta grip virüsünün yayılmasına zemin hazırladığını kaydettiler.

Geçtiğimiz yıl 1.3 milyon doz grip aşısı tedarik eden Sağlık Bakanlığı bu yıl 500 bin dozu ücretli olmak üzere toplam 2.5 milyon doza yakın grip aşısı için iki ayrı firmayla anlaşma yaptığı öğrenildi.

Aşı hakkı tanımlanan kişilerin e-nabız sistemi üzerinden kontrol etmeleri durumunda kendilerine aşı çıkıp çıkmadığı ise görülebiliyor. Öte yandan Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz yıl ücretli grip aşısı satışına yönelik uyguladığı kısıtlamayı bu yıl kaldırmış durumda. 85 TL 12 kuruştan eczanelerde satışa sunulan grip aşısının satışa sunulmaya başlaması ile eczanelerde aşı kalmadığı ve depolarda da olmadığı ifade edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Edirne Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Gürkan Kılıçcıgil “Grip aşısı eczane ve depo stoklarımızda tükendi”diyerek “Hastalarımız hekime gidip risk faktörlerine göre değerlendirip reçetelerini yazdırdıktan sonra eczanelere başvuruyorlardı. Bu değerlendirme sırasında maalesef şu anda grip aşısı stoklarımız tükendi. Ama Kasım ayının 10-15’i gibi tekrar sevkiyat olacağı bilgisi geldi. Sevkiyat sonrası vatandaşlarımız tekrar grip aşılarını eczanelerimizden temin edebilecekler”dedi.

Grip aşısı sezonunu uzun olduğunu söyleyen Kılıçcıgil “Grip sezonu dediğimiz sezon, uzun bir süreç. Ortalama olarak 3 grip vakası yaşar vatandaşlarımız. Antikor oluşmada bir gecikme söz konusu olmayacaktır. Vatandaşlar eczanelerle iletişimde olsunlar. Eczanelere stoklar geldiğinde hemen reçetelerini yazdırıp grip ilacını hekimlerine uygulatsınlar”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30