banner78
banner25

Giyik;"Yetkililer bizi duysun!"

Edirne’nin toplu ulaşım yükünü çeken ETUS; vatandaşı mağdur etmemek adına yolcu ücretlerine zam yapmaktan kaçınırken,akaryakıta ardı arkası gelen zamlar sistemde çalışan şoför esnafını her geçen gün zora sokmaya başladı.

Geçtiğimiz haftalarda akaryakıt zamları konusunda ulaşım sisteminin yaşadığı sıkıntı ve sorunları aktaran ve kamuoyu ile paylaşan ETUS Başkanı Hakan Giyik,tüm şoför esnafını ilgilendiren akaryakıt zamları için zammın kaçınılmaz olduğunu,aksi halde şoför esnafının deposuna akaryakıt koyacak gücü bulamayacağını kaydetti.

Dün akşam mazota yapılan bir lira 14 kuruşluk zammın ve ilerleyen günlerde gelmesi beklenen yeni bir zammın daha olduğunu açıklayan Giyik “ dün akşam mazota bir lira 14 kuruş zam geldi. Bu bizim maliyetimiz bir, iki kat artırdı. Çok zor durumdayız. Kazandığımız paralarla araçlarımıza mazot koyamıyoruz. Sadece minibüsçü esnafında değil tüm esnafta aynı sıkıntılar var. Önümüzdeki süreçte Şoförler Odası seçimi var. Tüm esnafı dolaşıyorum. Taksici, kamyon, kamyonetçi esnafından da aynı tepkilerle karşı karşıyayız. 21 Aralık 2021 tarihinde de beklenen bir zam söz konusu. Benzine 62, motorine 54 kuruş şeklinde”diyerek üst yetkililere bu konuda durumu aktardıklarını ve çözüm arayışı içinde olduklarını ifade etti.

Yapılması düşünülen zammı kendi başlarına yapamayacakların ancak Belediye tarafından onay verilmesi durumunda zam uygulayacaklarını belirten Giyik “Biz üst yetkililerimize yetki verdik. Üst yetkililerimiz işi koşturuyor ama bizimde zam yapmamız kaçınılmaz oldu. Belediyeden zam talebimiz olacak. Burada vatandaşlarımızı da düşünmek istiyoruz. Artan maliyetler üzerine bugün 3 lira 50 kuruş olan sivil binişlerin 7 lira olması lazım. Yüzde yüz maliyet artışları ile karşı karşıyayız. Ama vatandaşları düşünmemiz gerekiyor. Biz buradan devlet yetkililerimize sesleniyoruz. Taşımacı esnafından motorinden vergi alınmaması bizi rahatlatır. Vatandaşı da çok üzmemiş oluruz. Ama bu artışlarla zam gündemde”dedi.

Şoför esnafının amortisman giderlerini paylaşan Giyik; yağ başta olmak üzere bir çok kaleme zam geldiğini,geçen Ağustos ayında bin 750 liraya lastik aldıkların ancak bu rakamın şimdi 3 bin 250’li liralara çıktığını ve 20 litre yağı Temmuz’da bin 260 liraya şu an ise 2 bin 5 liralara aldıklarını belirtti.

“Yetkililerin bizi duymasını istiyoruz”diyen ETUS Başkanı Hakan Giyik; “ETUS kademesinde dün 3 bin 250 lira olan baskı-balata fiyatı şu anda 4 bin 850 liralara çıkmış. Bu süreçte gerçekten dayanma gücümüz kalmadı”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
orcun oz 2 yıl önce

engelli-yaşlı kartları iptal edilsin. etus'a parasıyla binenler, bedava binenleri finanse etmek zorunda değil. gariban otobüse binmesin mi diyenlere lafım şu: artık herkes gariban.

banner30