banner78
banner25

Genel Başkan Yardımcısı Av.Şanlıoğlu "para ülkenin itibarıdır!"

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Doğa Şanlıoğlu partisinin il binasında açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Dr. Kerem Arda ile birlikte açıklama yapan Şanlıoğlu ekonomideki gidişat ve durumu değerlendirerek Türkiye’nin parasal yönden itibarını kaybettiğini ifade etti.

Parti Genel merkez programı dahilinde Trakya illerini dolaşacak olan Genel Başkan Yardımcısı Av. Doğa Şanlıoğlu’nın ilk durağı Edirne oldu.

Gazetecilerle bir araya gelen ve sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Av. Doğa Şanlıoğlu; yaşanan ekonomik krizin faturalarının ağır olduğunu ve bir çok vatandaşın icra dairelerinde dosyalarının bulunduğunu belirtti.

“Türkiye Cumhuriyeti tarihinde rekor icra takipleri var”diyen Şanlıoğlu “rekor seviyede icra takibi var. Ya sizlerin yada yakınınızın kesin bir icra takibi vardır Çünkü istatistikler bunları gösteriyor. Bu da aslında toplumda ne kadar derin bir buhrana gelindiğini, bu derin ekonomik buhranın psikolojik ve sosyolojik problemlerinin şu an gördüğümüz bir kısmı var bir de görünmeyen bir kısmı var. Ciddi bir hasar oldu. Bu hasar tespitini yapmanın şu anda neredeyse imkansız olduğunu görüyoruz”dedi.

Yaşanan sıkıntıların iki ana sebebi olduğunu belirten Şanlıoğlu bunların birinin ekonomik diğerinin ise siyasi iklim olduğunu kaydetti.

Türk lirasının değer kaybına ilişkin konuşan Şanlıoğlu “Merkez bankalarının bastığı para aslında bir kağıt parçasıdır. Ama o kağıt parçasına değer katan oranın itibarıdır. Onun gücüdür. 200 TL basıldığı zaman o zamanki değeri 123 dolar dı. Bugünkü değeri 16-17 dolar bandında.m Arada 100 dolarlık ciddi bir düşüş olmuş”dedi ve 50 kuruşun yapım maliyeti ile bunun net bir şekilde görüldüğünü kaydetti.

Ülkenin para değerinin o ülkenin gücü olduğunu aktaran Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Doğa Şanlıoğlu “Türk lirasının gücü zayıfladıkça vatandaşın da o ülkenin de gücü zayıflar. Bir ülkenin gücü dediğiniz şey oranın güçlü kurumlarının ve vatandaşların gücüdür. Devlet dediğiniz yapı şu anda bizim vatandaşlarımız bir zayıflık hissediyor yani eski durumu maalesef yok ve gerçekten çok üzücü. O yüzden maalesef gerçekten sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Uygulamada belki bir devalüasyon kararı yok ama zaten serbest piyasada otomatikman paranız sadece dün itibarıyla yüzde 10’luk bir değer kaybetti. Hepimizin cebindeki para yüzde 10 değer kaybetti. Bunu belki dün hissetmedik ama ilerleyen süreçte hepimiz çok derinden hissedeceğiz”şeklinde konuştu.

Ekonomik sorunları bir yaraya benzeten ve yaraya gerekli müdahaleyi Hükümetin yerinde ve zamanında yapmadıklarını bir örnekle anlatan Şanlıoğlu “bir yaramız açılıyor ve o yaramız açıldığı zaman siz buna gidip merhem sürmeniz lazım, kapatmanız lazım, ya da doktora gitmeniz gerekli.Bizde yaralar açılıyor üstüne bir merhem sürme yok.Bir tentürdiyot yok. Doktora gitmek yok. Sonra enfeksiyon oluyor. Biz mikroba kızıyoruz, küfür ediyoruz. Birçok yerde görüyoruz dış operasyon vesaire gibi laflar ediliyor. Sen buna izin vermemen lazım. Onlar operasyon yapıyorlarsa senin onlarla başa çıkman lazım. Sen bu yüzden o koltukta oturuyorsun. Bizim şu an gerçekten bir yönetim krizimiz va”dedi.

İl Başkanı Dr.Kerem Arda ise bugün ülkede yaşanan en büyük sorunun boyutlarını bir ekonomist olarak 130 milyar dolarlık kayıp rezervimize bağladı ve “bugün kasada o para olsaydı bunlar yaşanmazdı” dedi. “Ülkede çarçur edilen 130 milyar dolar bugün lazımdı”diyen Deva Partisi İl Başkanı Kerem Arda “bugün bu uluslararası rezerv de belki bu kur kontrol altına alınabilirdi. Müdahale edilebilirdi Merkez bankalarının asli görevi fiyat istikrarını korumak olduğu için yani bugün o aslında asli görevinden de vazgeçmiş durumda. Tabii sürekli sadece bize faiz arttır diyorlar. Faizi kimse istemiyor. Biz de istemiyoruz. Neden yüksek olsun ki? İş insanları, yatırım yapanlar hiç kimse istemiyor. Ama siz elinizdeki bütün argümanları çarçur edip bu milletin 130 milyar dolar parasını “yok” ilan ettiğiniz için bugün geldiğimiz noktada sizin hiç bir argüman yok elinizde. Siz ellerinizi kaldırmış teslim olmuşsunuz. Size dış operasyonda yaparlar, iç operasyonda yaparlar, her türlü operasyonu yaparlar. Siz operasyonları yememekle mahal vermemek ile görevlisiniz yöneticinin görevi budur”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30