banner137
banner25

Faturalarını ödemek için bisikletlerini satıyorlar!

Edirne’de 16 yıldır bisiklet kiralama ve tamirat işi yapan Nail Dıramalı vatandaşların son zamanlarda faturalarını ödeyebilmek adına bisikletlerini sattığını belirtti.

Yıllardır yaptığı bisiklet kiralama işinde son beş,altı aya kadar vatandaşların evlerinde bulunan bisikletleri satmak için kendisine geldiğini belirten Dıramalı; hırsızlık olaylarının da arttığını ve çalıntı bisiklet getirip satmak isteyenlerinde olduğunu belirtti.

Dıramalı “16 yıldır bisiklet kiralama alım satım işi yapıyorum. 2 sene pandemi zaten kapalıydık iş yapamadık. Öğrencileri bekledik hep. Öğrenciler geldi ama umduğumuz gibi olmadı. Önceden on öğrenci geliyordu 8-9’u bisiklet kiralıyordu. Şimdi insanlar kiralamadan çok bisikletini satmaya geliyor. Önceden insanlar bu kadar bisiklet satmaya gelmiyordu. Son zamanlarda günde 7-8 tane bisiklet satmak için müracaat ediyorlar. Önceden böyle bir şey yoktu. İnsanlar sıkıntı içinde”dedi.

“Son 1-2 aydır sürekli bisiklet hırsızlarının tacizine uğruyoruz”direm Nail Dıramalı “Yaklaşık 20 bisikletimiz çalındı. Bizim işyerimiz bahçeli bir yer ama bahçeyi söküp bisikletleri götürüyorlar. Satmak için getirilen bisikletleri değerinde almaya çalışıyoruz ama gelen müşteriler ‘abi kaça alırsan al’ diyerek üzücü durumlarla karşılaşıyoruz. Değerinde almaya çalışıyorum ama bisikletini bırakanlar var, ‘ne olur al ilaç alacağım, elektrik faturasını ödeyeceğim’ diyenler var. Benim elimde de bayağı bisiklet var. Çünkü ben de satamıyorum. 7-8 kişi satmaya gelirse ancak bir iki kişi almaya geliyor. Bu durumda ben de elimdeki bisikletleri branda ile korumaya çalışıyorum. Bir de bisikleti çalınanlar bize gelip soruyorlar satmaya bisiklet getiren oldu mu diye. Burada bisiklet satarken mutlaka belge ve kimlik alıyoruz. Hırsızlık olması halinde de emniyet ekiplerine de yardımcı oluyorum” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30