banner137
banner25

ETUS'tan zam değerlendirmesi!

Her ürüne olduğu gibi akaryakıta gelen zamlar sonrası ETUS yolculuğu da nakit binişler için 5 Lira, sivil 4 Lira 35 Kuruş, öğrenci de 3 Lira olarak belediye meclisinden geçti. ETUS yönetim zamlı tarife için tebliği bekliyor. Başkan Hakan Giyik, "Dayanacak gücümüz kalmadı" dedi.

ETUS Başkanı Hakan Giyik basın toplantısında gazetecilerin ETUS ücretlerine gelen zamlarla ilgili soru üzerine açıklamalarda bulundu. Mecburen zam yaptıklarını kaydeden Giyik şunları söyledi:

"Halkımız zam yaptık diye kızabilir ama gerçekten zam yapmakta bizi çözüme götürmüyor. Şu anda 14 liraya gelen mazot zammı, personelimize asgari ücretten dolayı yaptığımız zam, ulaşıma yapılan zammı götürdü. Götürdü değil, yetmedi bile. TEFE, TÜFE oranında ulaşıma zam veriliyor. Ama bu şekilde artışlar devam ederse, ulaşıma tekrar zam gelebilir. Piyasayı görüyorsunuz. Bir markete gittiğinizde 100 Liraya kahvaltılık alamıyorsunuz. O yüzden mecburen yaptığımız bir zamdır. 

Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Gerçekten araçlarımıza mazot koyamıyoruz. Zam da şöyle geçti; nakit binişler 5 Lira oldu. Sivil binişler 4 Lira 35 Kuruş oldu. Öğrenci de 3 Lira oldu."

Akaryakıta gelen zamların halkı kendi özel araçlarını mecbur kalmadıkça çıkarmayıp toplu ulaşıma yönlendirebilir mi?" sorusu için de Giyik, "Ben olsam arabamı çıkarmam" dedi ve şunları söyledi:

"İstanbul Özel Halk Otobüsü Başkanı ile görüşüyoruz. Şöyle bir artış olmuş. 2021 yılında 46 kere pompalara yansıyan zam var. 58 kere zam gelmiş. Şu an Binevler semtinden çarşıya gelen bir araç en az 2 buçuk litre mazot yakıyor. Bu da 35 lira gibi. Ben olsam arabamı çıkarmam."

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30