banner78
banner25

ETSO Başkanı Uyardı! “yabancıyı kazanırken yerliyi kaybetmemeli”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, döviz kurlarındaki artışa bağlı olarak komşu ülke Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen turistlerin Edirne’de çok ciddi alış veriş yaptığını ve bunun ilerleyen günlerde artarak devam edeceğini söyledi.

Döviz kurundaki artış karşısında Türk lirasında yaşanan değer kaybının Bulgaristan’dan gelen turistlere yaradığını ve alış veriş konusunda tüm ihtiyaçlarını Edirne’den karşıladıklarına dikkat çeken Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt; “Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen misafirlerin şehir ekonomisine ciddi katkı sağladığı yadsınamaz. Bıraktıkları döviz hem günlük ihtiyaçlarını karşılaması hem de hizmet sektörünü ve otellerde konaklaması şehre ciddi bir döviz girdisi sağlıyor. Dolayısıyla bu artarak devam edecek. Çünkü döviz kuruyla direkt bağlantılı. Öyle tahmin ediyorum ki Edirne’de hafta sonları hizmet sektöründe yer bulamayacaksınız. Bu uzun bir süre devam edecek öyle görüyorum”diyerek yerli halkın yapılan zamlardan hoşnut olmadığını ve esnafın fiyatları gelen turistlere göre ayarladığını, bununda sebebinin dövize endeksli ürünlerde yaşandığını ifade etti.

Esnafın yabancıyı kazanırken yerliyi kaybetmemesi gerektiğini belirten Zıpkınkurt “bence en önemli denge bu. Esnaflarımız bu dengeyi korumalı. Her platformda da bunu tüm üye ve esnaflarımıza hatırlatıyorum. Bu dengeyi iyi kurarlarsa yarın öbür gün kapıların kapanması halinde Bulgar ve Yunanlıların gelmemesi halinde yine yerliye döneceğiz. Eski yaşadığımız günleri yaşamayalım. Dolayısıyla arada fark gözetmeksizin ticaretimize devam edelim”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30