banner78
banner25

Edirne’den Kars’a bin 881 km. yol yaptı!

Almanya’da yaşayan ve Türkiye’ye kesin dönüş yapan bir ailenin ferdi olan 50 yaşındaki Edirneli bisikletçi Tevfik Saraç Edirne’den Kars’a kadar pedal çevirdi.

Amatör olarak bisiklet sporu yaptığını ve 2000 yılından bu yana pedal çevirdiğini belirten bisikletçi Tevfik Saraç Kars’a vardığında ekranda yazan kilometre rakamını görünce gururlandığını belirterek Kars yolculuğunun kendisi için ayrıo bir yere ve öneme sahip olduğunu belirtti.

Bisiklet sevdalısı olduğunu ve Edirne içinde kısa turlar yaparak aynı yolları gidip gelmenin kendisini pek tatmin etmediğini söyleyen Tevfik Saraç ilk uzun yol denemesini Edirne’den Kars’a olarak planladı. “Şükrü” adını verdiği yol arkadaşı bisikleti ile 27 gün süren bir yolculuğa çıkan Saraç “2000 yılından beri pedal çeviriyorum. Edirne’de gitmediğim köy kalmadı. Bütün ilçelerini gezdim ve bir müddet sonra bu bana yeterli gelmemeye başladı.Neden yeterli gelmiyor,buradan Havsa’ya gidiyorsunuz gidiş geliş 50 kilometre pedallamış oluyorsunuz.Döndüğünüzde aynı noktadasınız. Hiç ilerleme yok. Babaeski’ye gidiyorsunuz git gel 100 kilometre yine aynı noktadasınız bu beni sıkmaya başladı. Ve kendime bir hedef koydum.Türkiye sınırlarında gidebileceğim en uzun nokta Kars olarak gördüm”dedi.

3 sene önce günde 2 antrenmanla başladığı Kars yolculuğuna Temmuz 2021’de Pandemi kısıtlamalarını kalkması ile başlayan Tevfik Savaş yolculuğa başlarken bir amacı olamdığını, ancak varış noktasında gördüğü manzara ile “iyiki pedal çevirmişim”dediğini belirten Savaş “Buradan çıktığımda bir hedefim yoktu.Sadece kendi hayallerimi gerçekleştirmekti.Ama Kars’a vardığımda takometreye baktığımda 1881 kilometre pedalladığımı fark ettim ve bu beni için çok anlamlıydı. Ulu Önder Atatürk’ün doğum tarihi olan 1881 kilometre pedalamışım ve bu beni çok gururlandırdı”dedi.

Güzergahını Lüleburgaz,Tekirdağ oradan feribotla Balıkesir Erdek,Bursa,Eskişehir,Bilecik,Ankara,Kırıkkalle,Yozgat,Sivas,Erzincan,Erzurum ve en son olarak 27 günün sonunda Kars olarak tamamladığını belirten Savaş “Kars’a 27 gün sonra ulaştım. 3 günde Kars’ta kaldıktan sonra tam bir ay sonra memleketim Edirne’ye otobüsle geri döndüm.Bu güzergahta genellikle camilerde,okullarda,muhtarlıklarda ve en çokta konakladığım yer benzin istasyonları oldu.Benzin istasyonları bisikletçiler için çok emniyetli yerler. Orada gönül rahatlığı ile konaklayabilirsiniz. Bu 27 günlük turda en güzel konakladığım yer Kızıcık köyünde Sefa ağabeyin çilek tarlasıydı. Bir tane çardak vardı orda yatabilirsin dedi, Sefa Ağabey.Bende üzerime uyku tulumumu geçirdim ve havaya bakıyorsunuz 5 yıldızlı değil 500 yıldızlı bir otelde yatmış gibi hissediyorsunuz”diyerek günde ortalama 75 TL harcayarak guru duyduğu yolculuğunu tamamladığını belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30