banner137
banner25

Edirne Türkiye’nin en yaşlı ili!

Edirne’de bulunan Huzurevinin kapasitesinin çok üzerinde olması ve yeni yer ihtiyacı duyulması sonrasında yapılan girişimlerle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ile 200 yataklı Huzurevinin temel atma töreni yapıldı. Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş; Edirne’nin Türkiye’nin en yaşlı illeri arasında olduğunu ve il genelinde 65 yaş üstü sayısının yüzde 15.5 olduğunu kaydetti.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre konuşan ve 2016 yılında yüzde 8.3 olan yaşlı nüfusunun Edirne’de 2020 yılına gelindiğinde yüzde 9.5 e yükseldiğini belirterek “Türkiye Genelinde yüzde 9.5 olan 65 yaş üstü nüfus oranı ilimiz genelinde yüzde 15.5 tir. Bu oranla ilimiz en yaşlı iller kategorisi içerisinde yer almaktadır. İlçeler bazında baktığımızda

Enez ilçesi yüzde 23.2,Havsa ilçesi yüzde 22,3, İpsala ilçesi yüzde 18,3, Keşan İlçesi yüzde 14,3, Lalapaşa İlçesi yüzde 22,8, Süloğlu ilçesi yüzde 20,7 ve Uzunköprü ilçesi yüzde 20 ve Meriç İlçemize baktığımızda ise nüfusun yüzde 27.8 ini 65 yaş üstü bireyler oluşturmaktadır.

2020 yılı verilerine göre 407bin 763 kişi olan il nüfusumuzun yaklaşık 63 bin kişisini 65 yaş üstü nüfus oluşturmaktadır”şeklinde konuştu.

Törende konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp ise her geçen gün artan yaşlı nüfusuna göre huzurevleri ihtiyacını doğurduğunu, toplumun ve devletin yaşlılara özel yükümlülükleri olduğunu belirterek “Edirne’nin nüfusu gittikçe yaşlanıyor. Türkiye’nin nüfusu da gittikçe yaşlanıyor. Anacak, Edirne’de ki nüfus Türkiye’de ki nüfustan çok daha hızlı şekilde yaşlanıyor. . Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Edirne'de huzurevlerine duyacağımız ihtiyaç Türkiye'deki diğer vilayetlerin duyacağı ihtiyaçtan çok daha belirgin olacaktır, çok daha bariz olacaktır”şeklinde konuştu.

Eski TOKİ Fırınlar sırtı mevkiinde gerçekleşen temel atma töreninde yapımına başlanacak olan huzurevi inşaatı 17 bin metrekare kapalı alandan oluşuyor. Bina ve donatıları ile beraber toplam 45 bin metrekare alana yapılacak huzur evi 200 yatak kapasiteli olacak.

Öte yandan temel atma törenin gerçekleştiği alanın zeminindeki tozlar ve esen rüzgar protokol üyelerine zor anlar yaşattı.Takım elbiseleri ve ayakkabıları toz içinde kalan protokol üyeleri saat 11’de başlayacak toplantı’ya Vali Canalp’in bir başka programının sarkmasına bağlı olarak 30 dakika kadar geç gelmesi bekleyenlerin zor anlar yaşamasına neden oldu.

Vali Canalp temel atma törenine gelen yaşlılarla gerçekleştirdiği sohbette ayakkabıların tozlu olmasına “Delinmiş olan ayakkabı daha makbuldür.Tahrip olmuş olan değil delik olan makbuldür. Dolayısıyla bugün burada tozu yedik ama bunun sonucunda yaşlılarımız en güzel hizmeti alacaklardır”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YADİGÂR DUYAR 2 yıl önce

Yaşım 70 nasıl başvurulur huzur evinde kalmak istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

banner30