banner78
banner25

Cingöz "mahalle bakkalları bitti"

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, “mahalle bakkalları bitti”dedi.

Son günlerde Edirne’nin değişik mahalle ve sokaklarında sayıları giderek artan ve hızla yayılan üç harfli marketler ve benzerlerinin mahalle bakkallarını bitirdiğini belirten Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz,zincir marketler konusunda torba yasada bir takım düzenlemeler olduğunu bildiklerini ancak yasalaşmadığı için marketlerin açılmaya devam ettiğini kaydetti.

Her yerin market olduğuna dikkat çeken Cingöz “Zincir marketler konusunda torba yasa vardı henüz daha yasalaşmadı. Fakat bana göre çözüm değil. Neden, 200 metre mesafe. Zaten şu anda yer gök market. Bugün Uzunköprü’de 40 bin nüfuslu yerde 25’in üzerinde market var. Bunlarla ilgili merkezi hükümet bir düzenleme yapmalı. Ama bundan sonra ne kadar çare olur onu bilmiyorum. Neden derseniz? Açılan açıldı. Açılmış olanlar artık müktesep hak sahibi konumunda olacak. Yeni açılmaları önlem, yaraya ne kadar merhem olur onu bilemiyorum”dedi.

Zincir marketlerin açılmaya başlamasıyla bakkalların bittiğini belirten Cingöz “bakkal işletmeciliği yapan esnafımız tamamen bitti gibi bir şey. Markete dönüşen bakkallar onlar kısmen hayatını idame ettiriyor, ama mahalle bakkalı konumundakiler bitti” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30