banner78
banner25

Cam atık kumbaraları tıka basa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “0 atık projesi ”dahilinde başlatılan kampanya ile ayrıştırılan katı atıklar belirlenen merkezlere ekipler tarafından toplanırken getirilen yeni düzenleme cam toplayan firmaların sözleşme yenilememelerine ve cam atıkların alınmamasına neden oldu.

Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile yapılan sözleşme dahilinde toplanan ve ayrıştırılan cam atıklar yeni düzenleme nedeniyle artık alınmıyor.Şehrin değişik noktalarına konulan cam atık kumbaralarının tamamen dolu olması ve cam şişe getiren vatandaşların kumbarada yer bulamadığı için etrafına poşetlerle bıraktığı şişeler ne yazı ki artık alınmıyor.

Bakanlığın cam üretiminde ki geri dönüşüm oranlarını değiştirmesi ve bu sayede verilen desteği kesmesi nedeniyle sözleşme yenilemeyen firmalar cam atıkların ortada kalmasına neden oldu.

Konu hakkında açıklama yapan Edirne’nin en büyük mahallelerinden biri olan Şükrüpaşa mahalle muhtarı İrfan Tasmalı cam atık kumbaraları için her telefon edildiğinde ekibin geldiğini ancak son zamanlarda gelinmediğine dikkat çekti.

Tasmalı açıklamasında “şirketin şu anda devlet desteğini çekmesinden dolayı şirket arabaları duruyor ama elemanları şu anda çalışmıyor dediler. İnşallah bu konu en kısa zamanda çözülür ve atıklar alınır. Ülkemizde ayrıştırma çok önemli bir konu. Kağıt atığı, cam atığı, diğer atıkları ayrı ayrı değerlendirdiğimizde ülkemize büyük bir katkı sağlıyoruz. Cam atık kumbaralarına vatandaşların ilgisi arttı. Şişeleri getirip kumbaranın içine atıyor. Bunların tekrar alınmasını ve vatandaşların da bu atıklara tekrar sahip çıkmasını rica ediyorum. Çöpe gitmesin. Bu cam atıklardan dolayı ormanlarımız yandı. Hem bunları kurtaralım, hem geri atıkları kazanalım. Devletimizden ve belediyelerden bu konuda yardımcı olmalarını istiyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da bu konuda ne gerekiyorsa yapmasını istiyorum.”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30