banner78
banner25

Belediye’yi yok sayınca!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla geçtiğimiz aylarda Edirne’ye gelen ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Selimiye meydan projesini görüşen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un “projeyi bakanlık ve belediye ortaklaşa yürütecekler”demesinin ardından başlayan süreçte yapılan ihale sonrasında ilk kazma geçtiğimiz günlerde yüklenici firma tarafından meydana vurulmuş ve çalışmalar başlamıştı.

Uzun bir süredir Edirne Belediyesi ile Vakıflar Genel Müdürlüğü arasında yaşanan Yemiş Kapanı Hanı ile ilgili sorunlar yüzünden kentin göbeğinde adeta Orman Meydanı oluşurken, ortaya çıkan görüntü Selimiye’ye yakışmadığı gerekçesi ile eleştirilmiş, siyasi anlamda malzeme haline getirilmiş ve soruna çözüm için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koymuştu.

Başlayan çalışmalar dahilinde meydanın etrafı çitle çevrilerek, çit üzerine konulan pankartlarda yazan yazıda çalışmayı sadece “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü”yapıyor gibi bir algı oluşturulmak istenince belediye boş durmayarak dün akşam saatlerinde adeta “bende varım”dercesine yazdırdığı pankartı aralardaki boşluklara koydurttu.

Belediye’ye yakın kaynaklar tarafından edindiğimiz bilgiye göre söz konusu alan düzenlemesi ve peyzaj çalışmasında Edirne Belediye’sinin olduğu, yok sayılamayacağı,sayın bakanın talebi ve Cumhurbaşkanının “prestij bir proje olsun”demesi üzerine olur verildiği, belediyenin yok sayılmasının anlamsız olduğu, basit bir pankart asımı ile bile hizipleşmenin gözlendiğinin görülmesi üzerine belediye tarafından Proje sahibinin “Edirne Belediyesi” olduğu vurgusunun asılan pankartla yapıldığı ifade edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30