banner78
banner25

Ayçiçeğinde fiyat revize edildi

Türkiye’deki yağlık ayçiçeği fiyatının belirleyici isimlerinden olan Trakya Birlik genel Müdürlüğü 14 Eylül 2021 tarihinde açıklamış olduğu ayçiçeği 5 bin 100 TL’lik avans fiyatını revize ederek yüzde 40 yağlık ayçiçeği fiyatın bugün yaptığı yönetim kurulu toplantısı ile yeniden belirledi ve fiyatı 5 bin 400 TL/ton olarak açıkladı.

Ton’da 300 TL’lik bir artış gerçekleştiren Trakya Birlik yönetim kurulunun alım fiyatının üretici tarafından memnuniyete karşılandığı belirtildi.

Trakya Birlik Genel Müdürlüğü’nde yapılan yazılı açıklamaya göre “yüzde 40 yağlı ayçiçeğini baz ürün için 5.100 TL/Ton,yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği ürünü için avans tutarı 5.406 TL/Ton, yüzde 50 yağlı ürün için avans tutarı 5 bin 865 TL/ton olarak belirlenmişti. Birliğimizce avans fiyatın açıklanmasını müteakip, gerek iç gerekse dış piyasada yukarı yönlü fiyat hareketleri gözlenmiş ve Yönetim Kurulumuzca 01 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, halihazırda mevcut piyasa koşulları göz önüne alınarak, hasadın ilk gününden bugüne büyük bir güven ve aidiyetle ürünlerini Birliğimize teslim eden tüm ortaklarımız için, yüzde 40 yağlı baz ürün için ön alım fiyatı 5 bin 400 TL/Ton olarak belirlenmiş olup, yüzde 44 yağlı ürün için karşılığı 5 bin 724 TL/Ton’a ve yüzde 50 yağ oranlı ürün için 6 bin 210 TL/Ton’a tekabül etmektedir. Ham yağ oranına göre yapılan alımlarda yüzde 41 ve üzeri yağ oranı çıkan ürünler yüksek yağ oranlı ürün olarak değerlendirilecek olup, her bir yüzde puan artışı için yüzde 40 standart yağ oranlı ürün fiyatına yüzde 1,5 oranında prim uygulanacaktır”denildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30