banner78
banner25

Arazi ipleri gerdi!

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı 3 Kasım 2021 tarihinde ihalesi yapılacak olan Pazarkule Gümrük Sahası genişletilmesi işinin akıllarda soru işareti oluşturduğunu belirterek “İl Genel Meclisi’nde yerin devri ile ilgili alınmış bir karar yok.Olmayan bir yerin ihalesi nasıl yapılır?”dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in önceki gün gazetecilerle yaptığı bir toplantı sırasında Pazarkule Gümrük Sahasının genişletilmesi işinin Kasım ayı’nda ihalesinin yapılacağını söylemesi ve bunun yerel basında yer alması üzerine İl Binası’nda İl Genel Meclis CHP’li Mehmet Geçmiş ve parti sözcüsü Şenol Kılıç ile bir basın toplantısı düzenleyerek bilgilendirme yaptı.

Pazarkule gümrük sahası yakınında bulunan ve mülkiyeti Edirne İl Özel İdaresine ait olan 801 ada,34 parselde bulunan yaklaşık 15 dönümlük arsanın gümrük sahası içinde kalması ve devrinin yapılmadan ihalesinin yapılıyor olması tartışma konusu oldu.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Pekcanlı arsanın devrinin yapılmaması ve ihaleye hazırlanması ile CHP’nin yatırımları engelleyen bir konuma düşürülmek istendiğini belirterek “konu İL Genel Meclisinin gündemine alınmadan yapılmış gibi gösteriliyor.Yani emrivaki bir durum söz konusu”dedi.

Pekcanlı açıklamasında “Son zamanlarda gelen bir evrakın yarın meclisten geçirilmesi talepleri. Bu daha önce İl Genel Meclisi gündemine gelen kredilerden tutunda Havsa ile ilgili Uzunköprü ile ilgili lojistik bölgelerle ilgili bizim alacağımız kararları ters düşürmeye yönelik hareketler içinde bulunduklarını uzun zamandır hissediyorduk.Ama Edirne'ye yatırım anlamında engel olma anlamında sesimizi çıkarmıyorduk”diyerek İl Genel Meclisinin bugün yaptığı olağanüstü toplantıya dikkat çekerek konuya açıklık getirdi.

İl Genel Meclisi’nde grup olarak bir karar aldıklarını ve bu kararın arsanın devrine yönelik alındığını belirten Pekcanlı “28 kişilik İl Genel Meclisi’nde 15 tane CHP’li olmak üzere toplam 28 üye var. Yaklaşık 3 aydır 3 gündemdir Pazarkule nin önündeki tapusu özel idareye ait olan yaklaşık 15 dönüm civarında ki imarlı arsanın Gümrük Ticaret Bakanlığı'na devri ile alakalı bugün meclisimizin ortak iradesi ile oybirliğiyle alınan kararı neticesinde bir karar alındı. İlimiz adına alınan bu güzel kararı zaten biz grup olarakda gündeme getirecektik. Sayın Vali gazeteci arkadaşlarımıza Kasım ayında buranın ihalesi yapılacak diyor. Arkadaşlar bu yerin devri olmadan ihalesi yapılıyor.Biz burada red kararı verseydik Cumhuriyet Halk Partisi'ni boşa düşürüp Edirne'deki yatırımlara engel olduğumuz gibi bir algı oluşturacaklardı.Bizim öyle bir niyetimiz yok. Biz bu toplantıyı meclisten öncede yapıp bu müjdeyi verebilirdik.Ama meclisin iradesine ipotek koymak istemedik. Ama bakıyorum Sayın Vali Dün basın toplantısında arkadaşlarla ihale ilanına kadar her şeyi söylüyor. Yani yerin devri olmadan ihale ilanını yapmanın mantığı nedir? Ben bunu anlamış değilim”ifadelerini kullandı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp’e defaten gerek vakıf üzerinden gerekse il özel idaresinden çıkartılan paraların nerelerde kullanıldığına ilişkin sorulara cevap alamadığını belirten Pekcanlı “bugün Vali bey evrakı gönderip yarın sabah ki İl Genel Meclisi'nden bu kararın çıkacağı garantisi var.Çıkartmazsanız aleyhinizde propaganda başlıyor.Böyle bir süreç yaşıyoruz arkadaşlar İl Genel Meclisi’nde. Biz Edirne halkı adına bütün meclisin iradesinin bu tarz kararlarda yok sayıldığını görüyoruz.En büyük rahatsızlığımız bizim bu.Aylarca sorduk çevre Vakfı'nın paraları nasıl harcanıyor arkadaşlar.Her yere parklar yapılıyor.Her yere yatırımlar yapılıyor. Ana muhalefet partisinin Edirne İl Başkanı olarak da tekrar soruyorum.Çevre Vakfı'nın ciddi bir geliri olduğu söyleniyor.Çevre Vakfı’nda Mütevelli heyetinde kimler var? Buradan kazanılan paralarla bir şeyler yapılıyor. Elbette Edirne için yapılan hizmetlere kimsenin hayır dediği yok.Ama ne şartlarda yapılıyor?Nerelere neler harcanmış bunları bilmeliyiz”dedi.

İl Genel Meclis başkanı Mehmet Geçmiş ise Edirne halkının kendilerine verdiği yetki ile haklarını savunmak adına orada oldukların belirterek “Bizler Edirne halkının bize vermiş olduğu yetkiler dahilinde görevimizi yapıyoruz.Halkın ekonomik ve siyasal çıkarlarını korumak ve kollamak adına görev yapıyoruz”diyerek söz konusu arsanın Kapıkule’deki arsa ile takası sonrasında devrinin yapılmasını doğru olacağını söyledi.

CHP İl Genel Meclis üyesi ve sözcüsü Şenol Kılıç ise seçilenler olarak Edirne halkının menfaatini korumak ve kollamak zorunda olduklarını belirterek “bir anda kararlar geliyor.Biz bu tür kararları orada doğru dürüst tartışmadan bunları değerlendirmeden alırsak sizlerin menfaatini o zaman ne kadar koruyabiliriz? Yani bu anlamda İl Genel Meclisi noter değildir. Kaldır parmağı, indir parmağı, bas mührü değildir.Bizim yapmamız gereken tartışarak doğru adımları sizler adına, Edirne halkı adına atmaktır”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30