banner137
banner25

Aralarında husumet olan aileyi, Vali Canalp barıştırdı!

Edirne’nin Enez ilçesi Çataltepe mahallesi’nde 3 yıl önce iki aile arasında yaşanan husumet sonrası 3 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olay bugün Edirne Valisi Ekrem Canalp’in girişimi ile tatlıya bağlandı.

Kürt kökenli ailelerin yoğun olarak yaşadığı Çataltepe mahallesi’nde yaşayan ve dünür oldukların öğrenilen iki aile arasında yaşanan gerginlikte silahların konuşması neticesinde 3 kişi yaralanmış ve o günden bu güne iki aile arasında yaşanan gerginlik mahalle ve ilçe halkına kadar sirayet etmişti.

Yaşanan gerginliği bitirmek adına durumu Edirne Valisi Ekrem Canalp’e aktaran Enez İlçe Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş ve ilçe belediye başkanı Özkan Günenç aldıkları bir kararla iki aileyi düzenlenecek bir yemekte bir araya getirerek barıştıracaktı.

Konu ailelere aktarıldı ve devletin olaya el atması ve gelenek gereği kan davası şeklinde sürecek bir gerginlik bugün düzenlenen yemekle sonlandırılmış oldu.

Barış yemeği Enez’in Çataltepe mahalle cami bahçesinde düzenlendi. Kadınlar tarafından hazırlanan yemekler gelen konuklara ikram edildi. Yemek öncesi aile büyükleri Alparslan Seki ve Sadullah Çelik’i yanına alan Vali Canalp kavgaya karışan aileleri toplayarak yemekte buluşturdu.

İlçe Müftüsü Mehmet Emin Karadaş İslam dini gereği kavganın yanlış bir şey olduğunu belirterek aile bireylerinin tamamının kitabımız Kur'an-ı Kerim'in altından geçmeleri ve açılacak yeni bir sayfa ile barışın sağlanmasının mümkün olduğunu belirtti.

Cami görevlileri tarafından havada tutulan Kur'an-ı Kerim'in altından okunan dualar eşliğinde husumetli olan aile fertleri tek tek geçti. Bir ferdin geçmek istememesi ufakta olsa gerginlik yaşatırken mahalle muhtarı Ayhan Çelik ve İlçe Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş devreye girerek gençlerden birinin evden gelmesini sağladı ve herkes Kur'an-ı Kerim'in altından geçmiş oldu.

Edirne Valisi Ekrem Canalp aileleri bir araya getirerek kendilerine üzerinde ayet yazılı olan çerçeve hediye etti. Vali Canalp burada yaptığı konuşmada “bugün burada barış akdi yapmış olan aileler aynı zamanda şunu söylüyorlar. Biz kendi aramızda beraber bundan sonra yeni bir geleceğe inşallah adım atıyoruz. Yemiş olduğumu bu yemekte etmiş olduğumuz dualarla altından geçmiş olduğumuz Kur'an-ı Kerim’de; herkes şahit olsun ki biz bundan sonra Allah'ın emrini yerine getireceğiz ve kardeş olacağız. Ve aynı zamanda burada bu sulhun yapılmasına vesile teşkil etmiş olan arkadaşlarımızla, komşularımızla ve yöneticilerimizle Allah’ın diğer bir emrini yerine getirdiler. Çünkü birinci emir şüphesiz müminler kardeştir ayetin devamındaki ikinci emirde şu; o zaman kardeşlerinizin arasını düzeltin. Kardeşlerin arasını düzeltenler de yine Allah’ın emirlerini yerine getirmişlerdir”diyerek aileleri barış yemeği ile barıştırmış oldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30