banner78
banner25

Altunhan “Ben hakkımı Azrail'e yedirmemişim!”

Edirneli iş insanı Mustafa Altunhan geçtiğimiz akşam başına gelen bir olaydan dolayı basın toplantısı düzenleyerek yaşadıklarını kamuoyu ile paylaştı.Altunhan kendisine yapılan haksızlığa ve hukuksuz uygulamaya karşın “Ben hakkımı Azrail’e yedirmemişim, hiç kimseye hakkımı yedirmem. Kusura bakmasınlar”dedi.

31 Aralık 2021 sabahında yaşanan bir olay üzerine gazetecilerle bir araya gelen ve yaşanan olayı aktaran iş insanı Mustafa Altunhan kendisi hakkında çıkartılan yakalama kararının uygulanmasını ve süreci anlattı. Kendi vergi karnesi adı altında çalıştırılan TEM Otoyolu Çorlu yakınlarında bulunan dinlenme tesislerinde 3 yıl önce bir buzdolabının kaybolduğunu ve bu dolabın kaybolması olayı ile ilgili hakkında yakalama kararı çıkartıldığını belirten iş insanı Altunhan polislerin sabaha karşı otele geldiğini ve kendisini uykudan uyandırarak hakkında yakalama kararı olduğunu söylediklerini belirtti.

Olayı anlatan Mustafa Altunhan “Ben bu şehirde Kırkpınar ağalığı yaptım, il başkanlığı yaptım, Edirnespor kulüp başkanlığı yaptım. Aklıma gelmeyen çok faaliyetlerde bulundum. Edirne’nin 10-15 tane tanınmış insanı varsa ben de onlardan biriyim. Herkes benim ne yaptığımı, nerede olduğumu, nereye gittiği çok iyi bilir”diyerek “devlet baba” olarak nitelendirdiği yetkililere seslendi oynanan oyunun açığa çıkarılmasını istedi.

“Bu devlet babaya bir serzeniştir”diyen Altunhan “Devlet bizim babamızdır, biz devletin evlatlarıyız. Herkes evladına nasıl şefkat gösteriyorsa devlet de bütün bireylerine aynı şefkati göstermek zorundadır”dedi.

Kendisine ait otelde zaman zaman konakladığını ve otele girerken mutlaka resmi olarak sisteme kaydını yaptırdığını belirten Altunhan “Akşamüzeri 18. 00 gibi otele geldim istirahat etmek için. Kendi otelim olduğu halde otele gelip kaydımı yaptırıp odama çıktım. Gece saat 03.00’te iki polis bir komiser kapıya geldi. Ben kalp ameliyatı olmuş, bir sürü hastalığı olan bir insanım. Böyle travmalar yaşamamam lazım. Heyecanlandım. ‘Dışarıya çıkar mısın’ dediler. Ben kendimden eminim, polislik durumu olacak bir insan değilim. ‘Hakkınızda yakalama’ var dediler. O zaman kelepçeyi takın dedim. Ne suç işlediğimi sordum. Beni korkutacaklar ya, ben üç sefer DGM’de yargılanmış, cezaevinde yatmış bir insanım, Türkiye’de belki de rekordur. Buralardan beraat etmiş insanım dedim. Beni haydut, eşkıya, çapulcu kimse zannetmesin. Ben 1985 yılından beri Edirne’de ticaret yapıyorum, benim serzenişim burada bir görevi kötüye kullanma var. Görevi kim kötüye kullandıysa serzenişim ona. Şerefli Türk polisinden Türk adaletinden hiç şüphem yok”dedi.

Olayın yaşanmasından sonraki gün duyduklarının kendisini üzdüğünü belirten Altunhan “Ertesi gün de duyuyorum ki, Mustafa Altunhan’a gittik, gece 3’te kaldırdık diye yaygara yapıyorlar. Siz beni alıp götürseniz, haksızlığa uğramış, üç kere cezaevine girip beraat etmiş insanım, beni korkutamazsınız dedim. Alın götürün beni dedim.Savcıyı aradık, imza atacaksın, bir haftaya kadar ifade vereceksin dedi. Peki, böyle bir şey için benden bir imza almak için gece 3’te gelip koskoca oteli rahatsız ediyorsunuz. Madem geldin al beni götür de bir işe yarasın”diyerek başından geçen olayın nedenini anlattı.

“Olay otobanda bizim çalıştırdığımız tesisler var. Burada bir tane buzdolabı kaybolmuş, ben o tesislere üç senedir gitmiyorum. Yüzlerce çalışanımız var, bir tane buzdolabı kaybolmuş, adam da şikayetçi olmuş, orada hiç kimseyi bulamıyorlar ilgili müdürler var, o şirkette imza yetkim bile yok. Ama Mustafa Altunhan’ı geliyorlar otelde buluyorlar. Devlet adabını terbiyesini benden daha iyi kimse bilemez. Bu devlet terbiyesi değil, devletin içindeki provokatörlerin yaptığı bir şey. Devlet adına hizmet eden adam geliyor bana böyle yapıp beni devletime küstürmeye çalışıyor. Evde olsam çocuklarım torunlarım ailem panik yaşayacak. Değer mi böyle bir şeye? Bunu yaşayıp anlatamayan çok insan var. Ben sineye çekmem. Ben çok güçlü bir insanım. Vicdanım temiz olduğu için, haklıyım, güçlüyüm. Diyecekler ki sütten çıkmış ak kaşıkmışsın. Evet ben bu Edirne’de sütten çıkmış ak kaşığım. Bir Allahın kulu haydutluk, eşkiyalık, şunu bunu pislik yaptın desin çıksın karşıma”diyerek Edirne’de iş yapmaktan insanlara aş vermekten başka bir şey yapmadığını ifade etti.

Hakkında bir sürü şehir efsanesi üretildiğini,dedikodu ile bambaşka bir Mustafa Altunhan profili çizilmeye çalışıldığını da anlatan iş insanı Mustafa Altunhan “Şimdiye kadar kayda değer bir sabıkam ruhsatsız silah, o silah da bende değil başka evde bulundu, bana atıldı. Bugüne kadar Mustafa Altunhan’ı öcü gibi görenlere söylüyorum; bugüne kadar benim yüzümü kızartacak bir şey yok. Ben İnsan Hakları Mahkemesi’ndeyim ve hakkımı bırakmıyorum. Ben hakkımı Azrail’e yedirmemişim, hiç kimseye hakkımı yedirmem kusura bakmasınlar. Edirne’de çok konuşacağım şeyler var bazı lobilere karşı, onlar bana bir şey yapmaya çalışıyorlar da benim her tarafım tertemiz pırıl pırıl. Pisliği olan düşünsün şimdiden sonra. Bakın kimin neyini yakalarsam basın toplantısı yapıp açıklamazsam insan değilim”ifadelerini kullandı

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30