banner78
banner25

AK Partili Özcan "Vallahi billahi pazarlık yaptım mı? Çatır çatır pazarlık yaptım!"

Son günlerde AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan arasında gerek sosyal medya gerekse basın aracılığı yaşanan tartışmalar giderek alevleniyor.

Yerelde iktidar olan CHP’li Edirne Belediyesi’nin hizmetlerini son günlerde yaptığı paylaşımlarla eleştiren ve bu paylaşımları Recep Gürkan tarafından karşılık bulan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan yılın son gününe damga vuracak açıklamalar yaptı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında Önder Özcan’ın kendisi ile bir konuda pazarlık yaptığını iddia etmiş ve “Pazarlıksa hatırlıyorum ben,bir spor kulübünün yönetimin su borcu vardı belediyeye onunla ilgili çok pazarlık yaptı benimle Önder. Abi ne olur işte, haciz göndermeyin,icra göndermeyin diye. O pazarlığı kendisi yaptı ben yapmadım. O yaptı.Önder bilir bu pazarlık işlerini”şeklindeki açıklamasına sert cevap verdi.

Giderek sessizliğini bozduğu görülen ve sert çıkışları ile gündeme gelmeye başlayan Özcan yılın son günü yine benzer bir çıkış yaparak şunları söyledi.Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı hedef aldığı sözlerinde “Şu anda şehrimizi yöneten Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2003-2004 döneminde tanıştığım, karşılıklı birbirimize saygı duyduğumuz, birbirimizi çok iyi tanıdığımız bir ağabeyimiz. 2004’te Devlet görevlisi olmasına rağmen destek amacıyla perde arkasında (Mustafa Hatipler dönemini hatırlatarak) SKM’yi de yöneten bir ağabeyimizdi. Siyaseti, siyasi üslubu ben de yeni siyasete başlayan birisi olarak ondan öğrendim. Eğer bende bazı hataları bulduysa demek çok iyi öğretmemiş”dedi.

Pazarlık konusunda “Vallahi billahi pazarlık yaptım mı? Çatır çatır pazarlık yaptım. İcraya verme diye bir pazarlık yapmadım”dedi ve “2011 senesinden beri Ayşekadın Spor Kulübü başkanlığı ve yöneticiliğini yapmaktaydım. Bugün adı Ayşekadın spor kulübü, önceki adı Ayşekadın Gençler Birliği spor kulübüdür. Yani günümüz şartlarında 3. Ligde mücadele eden Edirnespor’un gerçek adı Ayşekadın Gençler Birliği Spor Kulübüdür. 2011 senesinde o dönemki belediye başkanı Hamdi Sedefçi tarafından Ayşekadın GK belediye hükmüne istendiği zaman verildikten sonra Ayşekadın’ı temsil etmek üzere Ayşekadınspor kurduk. Bu isim değişmesinde belediyenin ve belediye başkanının bize vermiş olduğu sözler vardı. Ayşekadın sporu yaşatma anlamında verdikleri sözlerin bir tanesi tutulmadı, Hamdi Sedefçi tarafından. 2014 seçimlerinde aday değilim deyip Hamdi Sedefçi’nin yanında oturan Milletvekili Gürkan, Sedefçi ve kamuoyunu şaşırtarak CHP Belediye Başkan Adayı oldu. Kendisinden önce sevdiğim, değer verdiğim, beraber yetiştiğimiz baba dostu olan Selçuk Çakır’a Ayşekadınspor’a verilen sözlerle ilgili görüştüm. Recep Gürkan’dan Ayşekadın Gençler Birliği zamanından belediyenin kiracısı olan belediye pasajındaki tuvalet işletmecisinin su saatinin Ayşekadın Spor lokaline bağlanmasından doğan borcun belediyenin sahiplenmesini istedim. Vallahi billahi pazarlık yaptım mı? Çatır çatır pazarlık yaptım. İcraya verme diye bir pazarlık yapmadım. Eğer öyle bir durum olsaydı kulübüm adına spor kulübü başkanı olarak daha fazlasını yaparım. Kulüp başkanı olup da servetine servet katan birileri gibi değil cebinden 15 seneden beri para harcayan bir insan olarak söylüyorum bunu. Eğer bir lokal için bir spor kulübü için bu pazarlığı yaptıysam şeref duyarım. Başka kulüpler adına da bu pazarlığı yaparım”dedi.

Recep Gürkan’ın spor kulüplerine verdiği desteğin önemli olduğunu ve bunu çok iyi yaptığını ifade eden Özcan “saygıdeğer Recep ağabeyciğim, spora çok iyi destekler vermiştir. İlk defa Recep başkan döneminde nakdi destekler verilmiştir. İyi olanı alkışlarız kötü olanı da eleştirmesini biliriz. Allaha şükürler olsun Recep Başkanın karşısına oturduğum zaman birileri gibi ihale pazarlığı yapmadım, rant pazarlığı yapmadım, iş talebinde bulunmadım. Sadece ve sadece Edirne’nin en köklü kulüplerinden biri olan Ayşekadın sporun belediye tarafından zarar gösterdiği su borcundan dolayı istedim. Vallahi Billahi kıyak yapmadılar, çatır çatır cebimizden parayı ödedik. Onur da duyarım. Bu zamana kadar kendi çocuk çocuğumuzun rızkından kestiğimiz paraları, çocukların kahve köşelerinde zararlı alışkanlıkları edinmesin diye bunları yaptıysam onur duyarım, şeref duyarım. Recep Başkanın bende bulduğu kusur bu”dedi.

Geçmişe yönelik atıfta da bulunan ve yerel siyasette herkesin suskun olduğu bir dönemde kendisinin susmadığını belirten Özcan “eğer geriye dönük kusurlar bulursak neler neler kurcalanır”dedi ve “Susan bir Edirne’ye alışık bir irade var. Susan bir Edirne’ye alışık olan bu iradeye tezat bir ilçe başkanı var. Ben doğru bildiklerimi söylemeye devam edeceğim. Eğer alkışlanacak bir şey yaparsa alkışlarız, eleştirecek bir konu varsa da eleştiririz. Sen bunları oturup konuşacağına şu anda Kocasinan mahallesinde yağışlardan sonra hala kapatamadığın çukurları düşün. İstasyon mahallesindeki, sanayi sitesindeki çukurları düşün onları yap. Enerjini oraya kullan” ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30