banner137
banner25

Ağa Selim " Ben yaşadığım müddetçe burası sıkıntı çekmeyecek!"

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri güreş ağası olan ve 12 yıl Kırkpınar ağalığını alarak tarihi bir rekora imza atan ağaların ağası iş insanı Seyfettin Selim, adına yaptırdığı ve Edirne eğitimine kazandırdığı Kreş ve Gündüz Bakımevini ilk kez faaliyetteyken ziyaret etti.

Edirne’nin Şükrüpaşa mahallesinde geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve kısa sürede tamamlanarak faaliyete alınan kreş ve gündüz bakım evinde 55 minik öğrenci eğitim alıyor.

112 kişi kapasitesi olan ve Edirne’de ilk ve tek olarak tam donanımlı kreş anlamında faaliyete sokulan kreş ve gündüz bakım evi 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağalık ihalesini 2009 yılında alan ve 2014 yılı hariç bugüne kadar aralıksız olarak ağalık ünvanını elinde bulunduran Seyfettin Selim yaptığı yatırımların yanında hayır işleriyle de gönüllere taht kurmuş bir isim.

2021 yılında açılışı yapılan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevini ilk defa öğrenciler içindeyken ziyaret eden Seyfettin Selim’i Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan karşıladı.

İlk olarak kreş giriş kapısının sağ ve sol tarafına iki adet Cumhuriyet fidanı diken ağa Seyfettin Selim ve Belediye Başkanı Recep Gürkan daha sonra minikler ve öğretmenleri tarafından hazırlanan Cumhuriyet Bayramı gösterisini izlemek için salona geçtiler. Burada hazırlanan gösteriyi izleyen Ağa Selim ve Başkan Gürkan’a daha sonra çocukların el izlerinin bulunduğu çerçeve hediye edildi.

Burada açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “biz yıllar önce konuşmuştuk. Kendisi bana, ‘Başkanım Edirne’ye ben kalıcı bir şeyler yapmak istiyorum. Edirne benim hayatımda çok önemli:’ demişti. 12 yıl ağalık yaparak gerçekten kırılması ve erişilmesi zor bir rekora imza attı. Halende ağalığı devam ediyor. Kendisi gelecek yıl 661’nci Kırkpınar ağalığını tekrar aldı ve devam ettiriyor. 660 yıllık Kırkpınar’ın 3 altın kemerli tek ağa. Kendisine kreş yapmayı teklif ettim. İnşaatı tamamen kendisi yaptı. Ve bugün itibariyle Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakım evi bu yıl Eylül ayında hizmete girdi. Kreşimiz 3-6 yaş aralığındaki çocuklarımıza hizmet veriyor. Kapasitemiz 112 kişi, şu anda yaklaşık 55 öğrencimiz var. Biraz geç açtık, biz. Kreşimizde çocuklarımız sadece bakım hizmeti almıyorlar. İngilizce, Almanca, beden eğitimi, yakında bale kursu gibi yan dalları da alıyorlar. Burası kısacası dört dörtlük bir eğitim yuvası oldu. Bu yıl Cumhuriyetimizin 98’nci yılında açılmasının ayrı bir önemi var. Ben ağaların ağası Seyfettin Selim ağama Edirne ve ülkemiz çocuklarına yapmış olduğu hizmet için Edirne halkı adına teşekkür ediyorum.”dedi.

Kırkpınar’a 12 yıldır ağalık yapan 3 altın kemeri bulunan 661’nci Tarihi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ise açıklamasında “Kırkpınar ağalığı bizim için bir sembol. Ben kulüp başkanıyken Hadımköyde çok güzel tesisler yaptım. Çok güzel bir eser bırakmıştım, kulüp başkanıyken. Ağayken bir eser yaptık burada. Ama hakikaketten benim yapmış olduğum 15-20 eser arasında en çok sevdiğim eserlerden birisi bu. Başkanımız çok yardımcı oldu. Yeri çok güzel. Proje çok güzel. İnce elenip sık dokundu. İyi ki yapmışız. İyi ki böyle bir şeyi Edirne’ye kazandırmışım. Burada benim için bir eserim oldu. Yine yaparız ama. Şunu söz veriyorum. Ben yaşadığım müddetçe buranın giderlerini karşılayacağım. Ben yaşadığım müddetçe burası sıkıntı çekmeyecek. Allah nasip ederse. Ağa olurum-olmam. O çok ayrı bir şey. Buranın eksiklerini tamamladık. Ben başkanıma çok teşekkür ediyorum”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30