banner78
banner25

Ağa'dan anlamlı çağrı!

657’nci Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin, ilk kez giydiği ağalık kıyafetiyle basının önüne çıkarken, Cuma günü Edirne ile çevre il ve ilçelerden siyasilerin, işadamlarının ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla yapılması planlanan ‘Mehmetçiğe destek’ organizasyonuna tüm Edirnelileri davet etti…

657’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağalığını rekor bir ücretle alan İşadamı Ahmet Çetin dün bir basın toplantısı yaparak 9 Şubat Cuma günü ‘Mehmetçik’e destek’ organizasyonu düzenleyeceklerini ve tüm Edirne halkını bu organizasyona katılmaya davet etti. Ağalık kıyafetiyle ilk kez basının karşısına çıkan Ağa Çetin, kıyafeti, merhum Kırkpınar Ağası Hüseyin Şahin’in aldığı yere diktirdiğini söyledi.

9 Şubat Cuma günü saat 11.00’de Selimiye Meydanı’nda toplanılacağını ve burada, herkesin yanında getirdiği eşyaların TIR’lara dolduracağını ifade eden Ağa Çetin, “Bizim burada amacımız maddi bir yardım değil. Çünkü devletimizde her türlü imkan var çok şükür. Biz burada askerimize olan maneviyatı güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Kimi eldiven getirecek, kimi bere getirecek. Ben kendi adıma bin adet ürün bağışlayacağım. Burada önemli olan manevi duygular” dedi.

Toplanan kalabalıkla daha sonra Cuma namazı kılınacağını ve ardından da Askerlik Şubesi’ne yürüneceğini ifade eden Çetin, yoğun bir katılım bekledikleri organizasyona Edirne’nin yanı sıra Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir’den yöneticililer, siyasiler, işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini davet ettiklerini ifade ederek Edirne halkını da Cuma günü saat 11.00’de Selimiye Meydanı’na davet etti.

Ağa Çetin, “Afrin’e gidecek misiniz?” sorusuna, “Götüreceklerse seve seve giderim. Hem de bu kıyafetle” cevabını verdi ve kıyafetle ilgili soruları yanıtsız bıraktı. “Bugün gündem, kıyafet değil, Mehmetçik” diyen Ağa Ahmet Çetin, kıyafete ilişkin tek detayı, kıyafeti, Kırkpınar eski ağalarından merhum Hüseyin Şahin’in aldığı yere diktirdiğini söyledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30