banner78
banner25

32 sınıf karantina'da.Sayı 50'ye doğru ilerliyor!

Yüz yüze eğitimin başlaması ile Edirne’de eğitim ve öğretim gören öğrencilerin pozitif vaka seyri yukarı yönde bir ivme kazandı. İlde 32 sınıfın karantinada olduğu belirtilirken; okullardaki bu gelişme hem Veli-Der, hem de Eğitim-İş Edirne Şube Başkanlığı tarafından eleştirildi. Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, "İtibardan tasarruf olmuyor ama eğitimden sağlıktan nasıl tasarruf ediliyor bunu anlamak inanın mümkün değil” dedi.

Edirne’deki bazı okullarda pozitif çıkan öğrenci sayısı net olarak açıklanmazken karantinaya alınan sınıf sayısının 50’ye yaklaştığı öğrenildi. Özelikle toplu taşıma araçlarında kalabalık taşıma yapılması ve bu araçları öğrencilerin yoğun bir şekilde kullanıyor olması bulaş riskini arttırırken bu konuda gereken denetimin yapılmaması ve tedbirin alınmaması endişe yaratıyor.

Okullarda PCR testi yapılması tartışmalara neden olurken, yapılan testlerle birlikte vaka sayısının ve tespitinin de paralel olarak arttığı gözlendi. 

VELİ-DER: “ACİL ÖNLEM BEKLİYORUZ”

Konu hakkında açıklama yapan Edirne Veli-Der Başkanı Benay Gürsel, hızlı tanı test kitlerinin bir an önce devreye alınmasını istedi.

Gürsel açıklamasında şunları söyledi:

“Çocuk pozitif çıktığı andan itibaren, özellikle küçük yaş gruplarında anne-babaları çalışan velilerimiz var. Bu velilerimiz idari izinli sayılmıyorlar. Çocukların bakımını bu durumda üstlenecek bir kişi olmuyor. Bu konuda da acil önlem alınmasını yetkililerden bekliyoruz.

Sınıflarımız hala çok yoğun şekilde kalabalık. Ders sürelerinin 30 dakikaya çekilmesini istemiştik bununla ilgili de hiçbir şey gerçekleşmiş değil. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda yapmış olduğu bir adım yok maalesef. Öğle yemek araları özellikle küçük gruplarda problem olarak karşımıza çıkmakta.

Öğle aralarının tamamen ortadan kaldırılması gerekiyor, bunun içinde ders saatlerinin 30 dakikaya süresi indirilmesi şart. Dikkat edilmesi gereken kurallardan bir tanesi de mesafe. Bizim ilimizde tolu ulaşımda mesafeyi bulmak mümkün değil. Çocuklarımız iç içe. Okullarımızda mesafeyi korumaya çalışsak bile maalesef toplu ulaşımda o mesafenin korunması mümkün olmuyor.”

EĞİTİM-İŞ: “TOPLU TAŞIMADA PROBLEM VAR”

Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay da yaptığı açıklamada sürecin giderek kötüye yönlendiğini ve tedbir alınmazsa eğitimin sekteye uğrayabileceğini kaydetti.

Akçay şöyle konuştu:

“Pandemi sürecinde okullarda hem Edirne bazında hem de ülke bazında çok ciddi sıkıntılar yaşanmakta. Git gide sınıflardan karantina haberleri almaktayız. Pozitif vakalar okullarda giderek yaygınlaşmakta. Bunun sebeplerinden bir tanesi, Edirne yerelinde toplu taşıma olayı ciddi anlamda problem. Edirne’de sabah ve akşam öğrenciler balık istifi minibüslere doluşarak okullarına ya da evlerine gitmeleri çok ciddi şekilde bulaşın artması konusunda sıkıntı. Yetkililerin öğrencilerin okullarına sağlıklı bir şekilde ulaşmaları konusunda ivedilikle önlem almaları gerekmektedir.

Bu gönderilen öğrencilerin sınıflarında karantina haberleri peş peşe gelmekte. Bu durum da öğrencilerin hem velileri ciddi anlamda risk altına almaktadır. Aynı zamanda öğretmenleri risk altına almaktadır. Son gelen rakam 32 sınıf karantinada. Bu sayı git gide artıyor. Temennimiz okulların açık kalması ama güvenli sağlıklı bir şekilde açık kalması. Tüm yeterli önlemlerin alınarak açık kalması. İtibardan tasarruf olmuyor ama eğitimden sağlıktan nasıl tasarruf ediliyor bunu anlamak inanın mümkün değil.”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30