banner78
banner25

3 bin kamyon taş taşınacak!

Edirne'nin Enez ilçesinde başlanılan “Enez Deniz Hudut Kapısı Rıhtım İnşaatı”çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Türkiye’nin cennet körfezlerinden biri olan Saros körfezi giriş kısmında ki balıkçı barınağı iç kısmına yapılan ilave inşaatla tamamlanacak olan “Enez Deniz Gümrük Kapısı” Nisan 2022 tarihine kadar hizmete açılmış olacak.

Avrupa’ya açılan kara sınır kapısı Yunanistan’a kara yolu ile bağlı olan Edirne inşaatın tamamlanması ile denizden de bağlanmış olacak.

İki ülke arasında yapılan karşılıklı görüşmeler sonrası temelleri atılan anlaşma gereği Yunanistan’ın Aleksandrapoli-Dedeağaç şehri ve Samothraki-Semadirek adası ile Edirne’nin Enez ilçesi arasında feribot seferleri ile yolcu taşımacılığı yapılacak.Deniz yolu ile yaklaşık 30 dakika sürecek yolculuk ile her iki ülke arasında gidiş gelişler adalarda uygulanan vize serbestisi ile mümkün olacak.Verilecek kısa sürekli vize veya uzun süreli vize ile Enez Deniz Gümrük Kapısı’ndan denizyolu ile ulaşım sağlanabilecek. Öte yandan Yunanistan’ın Samothraki-Semadirek adasına da yine aynı şekilde feribot seferi düşünüldüğü öğrenildi.

İnşaat var olan balıkçı barınağının 1. mendireğine paralel olarak iç kısımda yapılan dolgu ile olacak.60 bin ton malzeme ile yapılacak dolgu sonrasında üst yapı çalışmasına geçilecek. Bugüne kadar inşaat için yaklaşık 45 bin ton dolgu malzemesi taş getirildiğini belirten Edirne Valisi Ekrem Canalp “çalışmaların şu an 3’te 2’lik bölümü bitti. Yani yüzde 66’ya fiziki gerçekleşme olarak bitti. Tabi buradaki bu inşaai faaliyet bununla bitmeyecek. Bundan sonra üst yapıya başlayacağız. Çünkü deniz gümrük kapısı demek aynı zamanda bu üst yapı faaliyetleri içinde her türlü donanımında bina,araç-gereç,mefruşat dahil olmak üzere her türlü donanımında karşılanması gerekiyor. Valilik olarak bununla ilgilide gerekli tedbirlerimizi şu anda almış durumdayız. Gerekli finansman hazırlığımızı da yaptık. Şu anda projelerinde çizilmiş durumda. İnşallah kısa zaman içerisinde Enez’in bu projesini faaliyete geçirdiğimiz zaman hepimiz göreceğiz ki, kara sınır kapıları ile her zaman Türkiye’de gündem olmuş olan Edirne açacağımız bu sınır kapısıyla da Türkiye’nin gündemi olacaktır. Türkiye’nin ekonomisine, sadece Enez’in ekonomisi değil bölgenin ekonomisine çok net bir katkıyı çok güzel bir örneği beraberce inşa etmiş olacağız”dedi.

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi kaynakları ile yapılan liman inşaatı 5 milyon 36 bin TL’ye mal olması bekleniyor.45 metre genişlik, 135 metre uzunluğunda yapılacak rıhtımın 8 metre derinlikte dolgusunun ilerleyen günlerde tamamlanması bekleniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 2 yıl önce

emeği geçenlere sonsuz teşekkür

banner30