banner78
banner25

10 Bin kilometre uzaklıkta doktorluk yapıyor!

Edirne’ye 10 bin kilometre mesafede bulunan ülkesinden gelerek üniversite okuyan ve mezun olduktan sonra doktorluk yapmaya başlayan 33 yaşındaki Abdulaziz Kaısı Türkiye’yi ve Edirne’yi çok sevdiğini belirtti.

Afrika kıtasının güneydoğunda yer alan ve denize kıyısı bulunmayan 18 milyon nüfuslu kara ülkesinden Tıp okumak için önce Sudan ve Malezya’da şansını deneyen ancak burslu olmadığı için kazanmasına rağmen gitmeyen Abdulaziz Kaısı daha sonra burs fırsatını gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde şansını deneyerek burs kazandığını belirtti.

Türkiye’ye ilk olarak 2008 yılında geldiğini ve Gazi Üniversitesinde Türkçe öğrendiğini belirten Dr.Kaısı; “2009 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesine başladım.Mezun olduktan sonra hemen şu anda çalıştığım özel hastanede acil doktoru olarak iş başı yaptım.İnşallah Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzmanlık okumayı düşünüyorum.Malavi’deyken Tıp okumayı istiyordum. Birkaç tane sınava girdim Türkiye’ye gelmek için.Şansım Türkiye’den yana oldu. Türkiye’yi ve Edirne’yi çok seviyorum”diyerek uzmanlık sınavı sonrasında ülkesinde doktor ihtiyacı olduğu için dönmeyi düşündüğünü ve mesleğini orada sürdürmeyi istediğini belirtti.

Edirne’den ayrılmanın kendisini üzeceğini belirten Dr.Kaısı “Türkiye’ye göre Malavi’de çok doktorumuz yok. Özelikle uzman yok. Çok az uzman doktorumuz var ve bunun için dönmek istiyorum. Mesela bazen İstanbul’a gidiyorum bana çok kalabalık tuhaf geliyor. Ama Edirne’ye gelince çok rahatlıyorum. Edirne benim kendi şehrim gibi oldu. ”diyerek en çok şu anda hükümette milletvekili olan babasının geri dönmesini istediğini kaydetti.

İnsanların zenci bir doktoru gördüğünde ki tepkilerine ise “benim çalıştığım yer acil.O arka planda kalıyor. Polikliniklerde olsaydı belki ama acilde bu çok sorun olmuyor.Önce tedavi sonra sorular geliyor”dedi.

Uzmanlık sınavı sonrasında ise genel cerrah veya acil doktoru olmak istediğini belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30