banner78
banner25

1 TL'lik fark için bekliyorlar!

1.5 yıl aranın ardından pandemi sonrası başlayan öğrenci hareketliliği Edirne cadde ve sokaklarına da yansımaya başladı.

42 bin dolayında öğrencinin kayıt yaptırdığı Trakya Üniversitesi’nde öğrenciler yurt ve kiralık ev sorunu sonrasında ulaşım konusunda da zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyorlar.

Toplu taşıma araçlarını ucuz olmasından dolayı kendilerine kart çıkartmaya çalışan öğrenciler 3.5 TL’lik indi bindi hizmetini öğrenci olduğu için 2.5 TL’ye alabilmek için saatlerce güneşin altında ve kuyrukta beklemek zorunda kalıyorlar.

Kent kart (öğrenci kart) alabilmek için öğrenim belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah veya yurt belgesi gibi evrakların istendiğin ve bunlar için 15 TL para ödemek durumunda kalan öğrenciler güneşin altında kuyrukta beklemekten yakındılar.

Öğrencilerin öğrenim gördüğü yerleşkelere en ucuz ve kolay ulaşım olarak toplu ulaşım araçları görünürken, 1 TL fark için öğrenci kart çıkarma çabaları ise öğrencileri yılma noktasına getirmiş durumda.

Kentte kart dağıtımını tek bir noktada yapan Kent kart Ofisi öğrencilerin uzun kuyruklar oluşturmasına sebep oluyor. Kuyrukta bekleyen öğrenciler her yıl aynı sorunun yaşandığını ancak bunun yaşanmaması için kent kart ofislerinin sayısının fazlalaştırılması veya bazı yazılım uygulamaları ile cep telefonlarına kurulacak bir sisteme entegre edilerek kullanıma sunulabileceğini kaydettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30