banner137
banner25

1 haftada 40 lira kazandırdı!

Edirne'de 40 yılı aşkın bir süredir baba mesliğini idame ettiren sarraf Zeki Kalkan,altının son yıllarda hızlı bir şekilde yükselişine tanıklık etmediklerini söyledi.
Altının gram fiyatının 553 liradan şu an için işlem gördüğünü belirten Kalkan;"1980’den beri aynı işi yapıyoruz. Altının bu kadar hızlı yükseldiğine çok fazla tanık olmadık açıkçası. Ama tabiî ki değişen dengeler, piyasalar pandeminin getirmiş olduklarıyla beraber birden bire hızlı şekilde yükseliş trendine girdi. Normalde bir hafta 2-3 lira oynayan altın bir günde 10-15 lira oynamaya başladı. Geçen hafta ile bu hafta arasında 40 liralık bir fark oluştu. Bu daha yukarıya gider mi veya daha aşağı düşer mi bunu tam olarak kestiremiyoruz. Ama yükseleceğini düşünüyoruz” dedi.
Dolar ve auro artışının yükselmeye başlaması ile altınında tırmanışa geçtiğini söyleyen Kalkan ,“Dolar fiyatlarının yükselmesiyle beraber altın fiyatları da yukarıya çıktı. Geçer hafta 513 liralar seviyesinde olan altın şu anda 553 liradan işlem görüyor. Yaz aylarından beri söylüyoruz; altının sene sonunda 550-600 liralarını bulacağını bekliyorduk. Tahminimizden biraz daha erken oldu.
Şu anda çeyrek altın 915 liradan satılıyor, Cumhuriyet altını yani Ata lira dediğimiz altın da 3 bin 770 liradan satılıyor. Yarın ne olur fiyatları bilemiyoruz. Yabancı müşterilerimiz de var. Bulgaristan Yunanistan’dan gelen müşteriler de fiyatlara biraz şaşırıyorlar. Euro, Dolar, Leva da aynı oranda yükseldiği için onlar açısından pek bir değişiklik olmuyor açıkçası. Yabancı müşterilerimiz daha çok takı amaçlı alıyorlar. Bileklik, kolye gibi ürünlere yöneliyorlar. Yerli müşterilerden elindeki altını bozduranlar var. ev, araba almak isteyenler veya yatırımını başka yerde kullanmak isteyenler getirip altınını bozduruyor. Fiyatlar da yüksek, daha önce düşük fiyatlardan altın yapanlar, altının düşeceğine inanan müşteriler, aradaki kârı kullanmak isteyenler altınını getirip bozduruyor"diyerek altının kısa vadede dolar ve auro gibi kazandırmadığını uzun vadede her zaman yatırımcısının yüzünü güldürdüğünü belirtti.
Yaşanan hareketliliğe göre tahminlerinide söyleyen Kalkan ;"Ons altının biraz daha yukarıya gideceği söyleniyor. Altının 600 lirayı bulmaması için bir sebep yok. Haziran ayında da söylüyorduk bunu. Dolar Euro’nun fiyatıyla beraber Ons altın da biraz desteklerse 600 lirayı kolayca görür"dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30