banner78
banner25

Zıpkınkurt “fırıncılar önce ne istediklerini bilecekler!”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ETSO Yönetim Kurulu başkanı Recep Zıpkınkurt dün gerçekleşen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası açılışına ilişkin durum değerlendirmesinde bulundu.

Telekonferans yöntemiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar ile oda ve borsa başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıya ilişkin alınan kararları Edirne ölçeğinde değerlendiren Zıpkınkurt,Edirne adına ilettikleri talepleri anlattı.

Pandemi sürecinde alınacak tedbirlerin ekonomik yansımalarını aktaran ETSO Yönetim Kurulu Başkan Recep Zıpkınkurt ertelenen sigorta, vergi, krediler başta olmak üzere kendilerine iletilen sorunlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletme fırsatı bulduklarını kaydetti.Zıpkınkurt “bunlarla ilgili esnaflarımızdan bize gelen sorunları Cumhurbaşkanımıza iletme fırsatı bulduk. Bunlarla ilgili bakanlarımıza verilen talimatla sorunlara çözüm anlamında ilgileneceklerini söylediler. Edirne genelinde iş insanlarının sorunlarıyla ilgili bizlere neler aktarıldıysa Cumhurbaşkanımıza iletme fırsatı bulduk. Kısa çalışma ödeneğinin devamı. Malum pandemiyle ilgili özel kararlar alındı. Lokantaların ve kıraathanelerin, belli iş yerlerinin kapatılmasıyla ilgili kendi görüşlerimizi bildirdik. Kredi ertelemelerinin veya faizlerinin uzatılmasını, iş insanının krediye kolay ulaşabilmesini rica ettik. Sonuçta iş insanından gelen talepler neyse Cumhurbaşkanımıza hepsini ilettik”dedi.

Pandemi sürecinde alınan kararların ülke genelinde olduğu gibi günübirlik Edirne’ye alı veriş için gelen Bulgaristan vatandaşlarını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki sorumuza ise “Edirne ekonomisi bilindiği üzere yurtdışından gelen misafirlerle birinci dereceden irtibatlı. Bulgaristan’dan gelen misafirlerin Edirne ekonomisine ciddi bir katkısı var. Bunu yadsıyamayız. Bununla ilgili de gerekli önlemleri gerek Valiliğimiz gerek oda üyelerimiz almış durumda. Valiliğimiz dezenfektanları ve maskeleri Kapıkule’de dağıtıyor. Bizler de üyelerimizi bilgilendirerek maske, mesafe ve hijyen konusunda gerekli uyarıları yapıyoruz. En az hasarla Covid’i atlatmaya çalışıyoruz”dedi ve Bulgaristan’daki partnerlerle yaptıkları görüşmelere göre sınır kapılarının kapatılması gibi bir konunun gündemlerinde olmadığını belirtti.

Bulgaristan’daki vakaların artışına dikkat çeken Zıpkınkurt “Bulgaristan’daki Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlıkla, odaların yaptığı toplantıda kapıların kapanmayacağı konusunda bilgi geldi. Bulgaristan tarafından gelenlerden Türk tarafına bir bulaş tespiti yok. Dolayısıyla Türk tarafı da bu süreci çok yakından takip ediyor. Bunun için bizim taraftan da kapının kapanacağı gündemde değil”dedi.

Son haftalara damgasını vuran ekmek zammı tartışmasında,talep edilen fiyat tarifesinin Oda tarafından ötelendiği suçlamasına cevap veren Zıpkınkurt “ Ekmekle ilgili önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacağım. Dernek başkanı da yanımda olur. Tüm Edirne kamuoyu gerçekleri öğrenir. Odalar esnafın arkasında mı değil mi öğrenir. Fırıncılar önce ne istediklerini bilecekler. Ondan sonra bu işleri konuşacağız.”şeklinde cevap verdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30