banner137
banner25

Yazıklar olsun!

11 Kasım 2019 günü, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde koordine ettiği "Geleceğe Nefes" programı dahilinde 11 milyon fidan dikimi gerçekleşirtirildi. 81 ilde yapılan büyük organizasyonda fidanlar dikilirken Edirne’de tanıtım amacıyla açılan Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü standı eleştiri konusu oldu.

Edirne Adliyesi önünde kurulan stant ile fidan dikimi konusunda bilgilendirme yapılırken stant üzerinde bulunan ve rengini şehit kanlarından alan ay yıldızlı bayrağımızın zemin üzerindeki baskısının yıpranmış ve parçalanmış olarak konulması vicdanlarda rahatsızlık yarattı.

Durumu fark eden Edirne Barosu avukatlarından Avukat Adem Eray Kozan gösterdiği hassasiyetle konuyu sosyal medya hesabına taşımız ve herkesimin sessiz kaldığı durum karşısında sorumluların sorumsuzca davranışını dile getirdi.

Av.Kozan sosyal medya hesabından duyurduğu olumsuzluğu “11.11.2019 tarihi itibariyle ülkemizin birçok yerinde olduğu üzere, Edirne Adliyesi’nde de fidan dikimi gerçekleştirilmiş olup, ilgili kampanyaya destek veren herkesin teşekkürü hak ettiğini belirtmek isterim.

Ancak Edirne Adliyesi önünde “Orman Genel Müdürlüğü” standını yakından incelediğimde, yetkililere 2893 sayılı Bayrak Kanunu’nun 7. Maddesinin ilk fıkrasını hatırlatmak isterim “... Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. ...”

Adliye bahçesine koymuş olduğunuz o standın metal gövdesinde yer alan şanlı bayrağımıza yakından baktığımda, ne yazık ki bayrağın orta kısmına denk gelen metalin bir kısmının delik olduğu ve şanlı bayrağımızın orta kısmında yer yer siyah lekeler olduğu apaçık görünmektedir.Efendiler ve ilgiller, sorumlular; devletimizin varlığının sembolü ay yıldızlı al bayrağa gereken önemi göstermek zorundasınız, buna karşı bir mazeretiniz ve bahaneniz olamaz!!! Bayrak kanunu ve mevzuatta bayrağa bu şekilde davranmanın müeyyidesi açık!!! İlgiler gereğini elbet yapacaklardır. Ancak ben sizlerin vicdanına seslenmek için yazayım dedim! Şanlı bayrağımızı bu şekilde sergileyen veya buna neden olanlar, vicdanınızda kendinize öngördüğünüz bir müeyyide var mıdır? Aklınızdan veya vicdanınızdan özür dilemek geçer mi?”şeklinde paylaşarak duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30