banner137
banner25

Yaya geçitleri güvenli değil mi?

Bir süre önce başlatılan uygulama ile yaya geçitlerinden geçecek olan yayalara yol verme zorunluluğu getirilmiş ve denetimler sıklaştırılmıştı.Özellikle Talatpaşa asfaltı üzerinde yaşanan trafik hareketliliğine bakıldığında sürücülerin bir çoğunun yayalara yol verdiği görülürken bir kısmının ise yol vermediği ve yaya geçitlerine yaklaştığında hızını düşürmediği yaşanan kazalarla net bir şekilde görüldü.

Gün içerisinde aynı cadde üzerinde yaşanan iki trafik kazasında sürücülerin yayaları görmediği veya yol vermediği görüldü.

İlk kaza sabah saatlerinde Bulgaristan konsolosluğu önünde meydana gelirken ikinci kaza Ayşekadın semti Balta oteli önünde bulunan yaya geçidi üzerinde meydana geldi.Metehan Deniz Yıldız isimli 12 yaşındaki çocuk yaya geçidine bisikleti ile geldiğinde araçların geçişini kontrollü bir şekilde seyrederken karşıya geçmek istedi.Ayşekadın istikametinden Orduevi istikametine giden sağ şeritteki aracın yol verdiği kazada yine aynı yönde seyreden Necip Ö.’nün kullandığı 27 KF…. Plakalı araç yaya geçidine yaklaşmasına rağmen yavaşlamadı ve bisikletli çocuğa çarparak yaralanmasına neden oldu.Yaralı çocuk olay yerine gelen 112 ekibinin ilk müdahalesi sonrasında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisine kaldırılarak tedavi altına alındı.Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu ve taburcu edildiği öğrenildi.Kazaya karışan sürücü ise kaza yerinde bir süre bekledikten sonra aracı ile uzaklaştı.Sürücünün aradan geçen zaman sonrasında hastaneye gittiği ve çocuğun sağlık durumu hakkında bilgi aldıktan sonra polise teslim olduğu öğrenildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30