banner137
banner25

Yasa “Edirne halkına inanıyor ve güveniyorum!”

1994-1999 yılları arasında dönemin Doğru Yol Partisin de İl Genel Meclis üyeliği yapan gazeteci Hamza Yasa yeni dönemde Demokrat Parti’den İl Genel Meclis üyesi adayı olduğunu düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Demokrat parti İl Başkanı İbrahim Özyılmaz,Belediye başkan adayı Sibel Barshan ve partililerin katıldığı açıklamada Yasa 1.sıra adayı olarak başvurusunu yaptığını kaydetti.

Görev yaptığı yıllarda başarılı çalışmalara imza attıklarını ve o dönemde büyük sorunları aşarak Edirne halkına hizmet ettiklerini belirten Yasa o dönemde 161 köyde içme suyu olmadığını ve 160 köyde ebe bulunmadığına dikkat çekerek bu sorunların aşılması için yerel parlamentoyu çalıştırdıklarını ve sorunları çözdüklerini kaydetti.

Yasa; yeni dönemde aday olma gerekçelerini sıralayarak iddialı bir söz söyleyerek “ben mevcut adayların içerisinde partilerin oyuna ekstradan bir oy daha getirebilecek tek kişiyim.İddia ediyorum!Mevcut İl Genel Meclisi adaylarının hiç bir tanesi kendi partilerinin üzerinde oy alamayacaklar. Çünkü neden? Hepsi partilerin oyları ile bir yere gelmeye çalışıyorlar.Benim sizler gibi,bana inanan, benim bu işi yapabileceğine güvenen Edirne halkından birçok tanıdığım var. Ben bir oy’da alsam bir katkı olacağını düşünüyorum”dedi.

Yaptığı basın açıklamasında “Ben bu işe karar verdiğimden beri Edirne'nin bütün ilçelerinde, bütün köylerinde bunların araştırmasını yapıyorum.Edirne merkez’de ki köylerin durumları ile ilgili olarak bir araştırma yaptım.Devlet dairelerinin durumları ile ilgili bir çalışma yaptım.Bu çalışma neticesinde Edirne halkına neler sunabiliriz, neler yapabiliriz, hangi konularda bazı açmazları açabiliriz bunları bitirdim?”diyerek 3 gün sonra köy gezilerine başlayacağını belirtti.

Kıt imkanlarla seçime girdiğin ve DSİ’den emekli maaşı ve gazetecilik gibi saygın bir işten sağladığı gelirin haricinde bir başka geliri olmadığını belirten Hamza Yasa “benim en büyük destekçim Edirne halkı.Ben buna inanıyorum.Parti olarak çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz.İmkanlarımız doğrultusunda yapılabilecek her türlü çalışmaya hazırlık içerisindeyiz.Netice itibari ile Edirne halkı teveccüh gösterir ve bize bu il genel meclis üyeliği ile ilgili çalışma imkanı verirse ben Edirne halkının tamamını temsilcisi olma hakkına sahi p olacağım”dedi.

1994-1999 yılları arasında görev yaptığı sırada askeri yasak bölgelerin sivillere açılması ile ilgili ciddi çalışmalar yaptığını da aktaran Yasa “ben İl Genel Meclis Üyesi olana kadar Meriç nehri'nde motorlu kayıkla hiç kimse balık tutamıyordu.Bırak balık tutmayı, hiç kimse giremiyordu.Birkaç kişinin haricinde.Askeri yasak bölgelerin kaldırılması ile ilgili bütün yasakların kaldırılması çalışmalarını ben ve arkadaşlarım başlattık.Bunun karşılığında Batı çalışma grubu denilen o arkadaşlar tarafından da fişlendik.Büyük sıkıntılar yaşadık. Ama bu sıkıntılara rağmen hiçbir şeyden vazgeçmedik”diyerek 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde Demokrat Parti’den birinci sıra adayı olarak Edirne halkının oylarına talip olduğunu açıkladı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hamza Yasa 5 yıl önce

Demokrat Parti Edirne İl Genel Meclis üyeliği birinci sıra adayıyım. işçi emeklisiyim ve yerel gazeteciyim. Edirne Olay Gazetesi, Edirne'de Siyaset Dergisi ve Edirne Olay Dergisinin sahibiyim. Geçimimi emekli maaşım ve gazetecilik gelirlerimle sağlıyorum.

Adalet Parti Gençlik Kollarında başlayıp, daha sonra Doğru Yol Partisinde sürdürdüğüm ve 2000 yılında sendikal faaliyetlerim yüzünden ara verdiğim aktif siyasi faaliyetlerime, Demokrat Parti il başkanı Sayın İbrahim Özyılmaz'ın referansıyla ve Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal'ın talebi ve görevlendirmesiyle , Edirne İl Genel Meclis üyeliği birinci sıra adayı olarak yeniden başladım.

1994/1999 yılları arasında Doğru Yol Partisinden Edirne İl Genel Meclis üyeliği yaptım. Bu sürenin büyük bir bölümünde daimi encümenlik görevini üstlendim. İl Genel Meclis üyeliği yaptığım süreler içerisinde Edirne'mizin merkez ilçe dahil 9 ilçesi, http://www.edirnemedya.net/haber/31747/gazeteci-meslektasimiz-aday-oldu.html

banner30