banner137
banner25

Yap,işlet,kaderine terk et!

Edirne Kaleiçi semti Mithatpaşa mahallesinde bulunan ve bir dönem İstiklal İlköğretim Okulu ek derslik binası olarak hizmet veren tarihi İtalyan Kilisesi bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı talana davetiye çıkartıyor.

1852 yılında yapılan ve Kaleiçi semtinde yaşayan azınlık cemaati tarafından kullanılan kilise yıkılmak üzereyken 2006 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan onarım sonrasında bugünkü haline getirilen ve bir süre İstiklal İlköğretim Okulu ek dersliği olarak kullanılan 3 ayrı binadan oluşan yapı bugün adeta kaderine terk edilmiş durumda.

Milyonlarca lira harcanarak kazanılan binanın tekrar kaderine terk edilmesi mahalle halkının tepkisine neden olurken,bahçesi bakımsız,camları kırık ve içerisine insan girdiği binanın tahrip edildiğini belirten vatandaşlar,yetkililerin konuya duyarsız kaldığını ifade ederek “yıllardır ilköğretim binası olarak kullan sonrada işe yaramadığı gerekçesi ile sorumsuzca bırak.Şu an bina dökülmeye başladı.Kameraları kırıldı.İçine girenler içine de zarar verdi.Yetkililer öylece seyirci.Bunun bir tarih olduğuna mı yanalım,yoksa harcanan paranın boşa harcandığına mı?”diyerek bazı resmi kurumların sürekli olarak bina talep ettiklerini bildiklerini bununda bir kuruma verilerek işlevsellik kazandırılmasının doğru olacağını savundular.

Vakıflar Genel Müdürlüğü envanterinde bulunan binanın akıbetinin ne olacağı şimdiden merak konusu olurken mahalle muhtarı Turgut Sarıbaşak,söz konusu binaların Sağlık kuruluşu olarak kullanılabileceğini veya uygun bir biçimde değerlendirilmesinin doğru olacağını savundu.

Mahalle muhtarı Turgut Sarıbaşak “Milli Eğitim Müdürlüğü burasını İstiklal Ortaokuluna verdi. Ek bina yapıldı. Ek bina yapıldıktan sonra burası ders alanı oldu. Öğrenci sayısı düşünce milli eğitim yeniden Vakıflar Bölge Müdürlüğüne iade etti. Yaklaşık 6-7 senedir boş halde duruyor. Tabi boş olunca artık zarar gelmeye başladı. Geçen sene içeri girip dinamoları falan çaldılar. Sular patlıyor, Vakıflar bölge müdürlüğü ile görüştük onlar geldiler kapattılar. Mahalle olarak burasını aktif alan olarak kullanmak istiyoruz. Mahallemizde bu durumdan çok rahatsız. Yabancılar buraya geliyor mahalle olarak yuvalaştırmadan korkuyoruz.

Bizim 3 mahalleye bir aile hekimimiz var Kaleiçi Mahallesi, Mithatpaşa Mahallesi, Doğan Dilaver Mahallesi, Çavuşbey Mahallesi bakıyor. Fakat 30 bin kişi aile hekimine az geliyor. Kısıtlı olduğu için kalabalık oluyor. 80 yaşında adam Çavuşbey’de oturuyor ilaç yazdırmak için aile hekimliğine geliyor. Mithatpaşa’nın aile hekimi yok, buradan Doğan Dilaver Mahallesi’nde aile hekimliği oraya gidiyor. Bizim burada elimizde bir imkan varken hiç olmazsa bu eseri kurtaralım”diyerek burasının aile hekimliği olabileceğini kaydetti.

Konuyu Vali bey ile görüşüp görüşmediğine dair bir soruya ise “bu konuyu Vali beyle hiç görüşmedim. Birkaç defa vakıflar bölge müdürünle görüştüm. Telefonla görüştük ne beni davet etti ne ben onu davet ettim onun beni davet etmesi gerekir. Bizim beraber çözüm bulmamız gerekir”dedi ve “bu binanın talan edilmesine üzülüyorum. Böyle bir güzel varlığımızın yok olmasına üzülüyorum. Neden burasını çok amaçlı bir salon yapmayalım. Yazık değil mi?Bu bizim malımız hepimiz üzülüyoruz”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30