banner137
banner25

Yağmura rağmen!....
İstanbul’un fethi kutlamaları kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Edirne’ye gelerek fetih kutlamalarının startını Edirne’den verdi.
Edirne Valiliği ve Ak Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu tarafından organizasyonu yapılan programa sağanak yağış damgasını vurdu.
Kutlama, Eski Cami'de Edirne Müftü Yardımcısı Mehmet Karahan'ın, cuma namazında geleneğe göre kılıçla fetih hutbesini okumasıyla başladı.
Daha sonra, Edirne Valisi Gökhan Sözer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri ve İstanbul'dan gelen belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu kortej, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın çaldığı marşlar eşliğinde Selimiye Camisi'ne kadar yürüdü.
Halktan katılımın olmadığı yürüyüşte vatandaşlar Büyükşehir belediye başkanı Kadir Topbaş’a büyük ilgi göstererek sevgi gösterisinde bulundular.Kortejin yürüyüşünü tamamlamasının ardından Selimiye meydanındaki platforma gelinerek burada konuşmalar yapıldı.Günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan yaptı.
Konuşmanın ardından Edirne Valisi Gökhan Sözer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bir arada platformun önüne gelerek konuşma yaptılar.Vali Gökhan Sözer konuşmasında çağ açıp, çağ kapatan İstanbul'un fethinin dünyayı birçok yönden etkileyen bir olay olduğunu söyledi.
İstanbul'un fethi kutlamalarının bundan sonra geleneksel hale getirilecek uygulama kapsamında Edirne'den başlayacağını ifade eden Sözer, “Biz fethi hep Topkapı surlarının önünde başlatırız ama Edirneliler bilir ve tarih yazar ki fetih Edirne'den başlar. Büyük Sultan Edirne'de doğmuştur, kılıcını Eski Cami'de kuşanmıştır. Selimiye Meydanı İstanbul'u kuşatan yeniçerilerin kışlasıdır, Tophane bayırı efsane topların döküldüğü yerdir, fethin ve seferin babası, banisi Edirne'dir. İte biz onun için fethi Edirne'den başlatıyor ve gelenek olarak devam ettirmek istiyoruz.''
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş da İstanbul'un fethinin, Hz. Muhammed'in övgüsüne mazhar olmak için önemli bir hedef olarak ortaya konulduğunu belirtti.
Edirne'den başlayan İstanbul'un fethinin, 1400 yıl önce müjdelendiğini vurgulayan Topbaş, şunları kaydetti:
''İstanbul'un fethi Edirne'den başladı ama mesajını 1400 yıl önce aldı, o mesaj doğrultusunda devam etti. Hala devam eden mesajlar var. Ecdattan aldığımız o mesajlar bize dünya medeniyetine önemli katkı sunma anlayışını, sorumluluğunu veriyor. Afrika, Güney Amerika, Latin Amerika bizi bekliyor. Dünya Belediyeler Başkanı olarak bunu gördüm. Ecdadımızın izlerini hisseden, ecdadımızı bilenler bizleri bekliyor. Çünkü bizler hakkı üstün tutmuş milletin evlatlarıyız, fethin manasının bu olduğuna inanıyorum'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Edirne Valisi Sözer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'a, ''İstanbul'un Fethi Edirne'den Başlar'' adlı kutlama programına katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi
Konuşmalar sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı Selimiye meydanında yağan yoğun yağmura rağmen konser verdi.
Programda daha sonra etkinlikler kapsamında düzenlenen bisiklet turunda dereceye girenlere ödülleri, Vali Sözer, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, AK Parti İstanbul milletvekilleri İdris Güllüce, Harun Karaca, Hüseyin Bürge ve AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Edirne Belediye Başkan Vekili Hakan İnci tarafından verildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30