banner78
banner25

Virüs kol geziyor!

Alınan tedbirler,yapılan uyarılara rağmen Kovıd-19 Korona virüsten yeteri kadar ders almadığımızı gösteriyor.Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde iddiaya göre adının açıklanması istenmeyen bir doktorun korona virüs taşıyıcısı olduğu ve başta yanında çalışanlar olmak üzere,ameliyathane personeli ve temasta olduğu hastalarına virüsü bulaştırmış olabileceği şüphesiyle karantina sürecinin başladığı iddia edildi.

Yapılan testlerde doktorun pozitif olduğu ve bunun anlaşılması üzerine başlatılan filyasyon çalışmasında hastanede çalışan 60 kadar personelin karantinaya alındığı yer alan iddialar arasında yer alıyor.

Konu hakkında yaptığımız araştırmada yetkilerin ağzını bıçak açmazken yapılan hatanın hastane içinde olması ve tedbirsiz davranılması akıllarda soru işaretleri oluşturdu.Son aylarda iyiden iyiye gevşeme sürecine giren, çok sayıda vatandaşında normalleşme sürecinde hastanelere en ufak şikayetler için gitmeye başlaması virüsün kişi ayırmadığını da açıkça gösterdi.

Yoğun bir tempoda çalışan sağlık çalışanlarının risk grubunda olması ve tedbirlerin kamuoyunda arttığının söylenmesinin aksine vatandaşlarda görülen rahatlığında bu tür olaylara davetiye çıkardığını söyleyen yetkililer ikinci dalga endişesinin giderek güçlenmeye başladığını,tedbirlere uyulmaması durumunda tablonun giderek ağırlaşacağının kaçınılmaz olduğunu ifade ederken,maske takılması,sosyal mesafe kurallarına uyulması ve ellerin dezenfekte edilmesinin olmazsa olmaz olduğunu kaydettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30