banner137
banner25

Vali Canalp düşünüyor!

Göreve geldiği günden bu yana Edirne il merkezi başta olmak üzere il genelinde bulunan birçok alanı vatandaşın kullanımına yönelik projelerle kazandırmaya çalışan Edirne Valisi Ekrem Canalp,yine yeni bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor.

Yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Vali Canalp’in Meriç nehri üzerinde bir su aynası oluşturmayı düşündüğü ve oluşturulacak projede sandal keyfinden,yürüyüş alanlarına ve su sporlarına kadar bir çok aktivitenin yer alacağı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz yıllarda Müezzinoğlu köprüsü ile Meriç köprüsü arasında kalan Meriç nehrinde yapılan fora kazık çalışması ile suyun iki yakası istinat duvarları ile örülmüş ve yan kısımda kalan alanlarda bazı düzenlemelere gidilmişti.

Vali Canalp’in düşündüğü ve hayata geçirmeyi umut ettiği projeye göre Müezzinoğlu ve Meriç köprüleri arasında kalan alanda suyu tutmak için Bosna (Süvari) köprüsü yakınlarına alınan kota göre bir bent yapılacağı,suyun havzada tutulacağı, aşırı gelen suyun ise bent üzerinden (savak sistemi) ile aktarılacağı ifade ediliyor.Müezzinoğlu köprüsü yakınlarında bulunan doğal kum adacığında düzenleme yapılarak çeşitli su oyunları ve oturma alanlarının oluşturulacağı,geçmişten günümüze otantik bir atmosferin yaratılmaya çalışılacağı projeye göre vatandaşlar nehir üzerinde sandal sefası da yapabilecek.

Projenin detaylarının önümüzdeki günlerde şekilleneceği ve kamuoyu ile paylaşılacağı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30