banner78
banner25

Vali Canalp "8 Mart özgürlük ve eşitlik mücadelesi açısından, çok önemli ve anlamlı bir gün"

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Canalp, mesajında özgürlük ve eşitlik mücadelesi açısından, çok önemli ve anlamlı bir gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirtti.

Türk kadınlarının milli mücadele yıllarında, bazen sırtında cephane taşıyan bazen ise en ön cephelerde savaştığını ifade eden Vali Canalp, açıklamasında şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın' diyerek dünyada birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını vermiştir. 'Cennet anaların ayağı altındadır' diyen dinin mensubu olarak, kadınlarımızın önce ailede, sonra toplumda hayatın her alanında daha etkin rol alması, hak ettiği değeri görmesi ve yaşamımızda daha fazla söz sahibi olması için toplumun her ferdine görev düşmektedir.  Valilik olarak  kadınların toplumdaki yerlerine ilişkin farkındalık faaliyetlerini desteklemek amacıyla hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz.

Topuklu kramponlar futbol turnuvası, kadınlarımıza yönelik okuma-yazma ve meslek edindirme kursları, bu hafta sonu Kırsalın Doğal Pazarı ve Girişimci Kadınlar Doğal Ürünler Pazarında açılışını yapacağımız el sanatları satış standımız, pazar günü Mimar Sinan Salonunda düzenleyeceğimiz kadınlarımıza yönelik kutlama programımız toplumsal farkındalığımızı ve birlikteliğimizi güçlendirmek adına düzenlediğimiz faaliyetlerden bazılarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Kadınının, dünya var oldukça toplumdaki hak ettiği saygın yerini her zaman koruyacağına olan inancımı belirterek, Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutlar, sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim. "

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30