banner78
banner25

Üç ayda 2 milyon TL!

Komşu ülke Bulgaristan’ın ülke girişinde uygulamaya koyduğu dezenfekte ücreti adeta para basıyor.

Halk arasında “altın göl”adı verilen ve adeta para yumurtlayan tavuk gibi görülen dezenfekte ücreti Bulgaristan için adeta önemli bir gelir kapısı olarak görülüyor.

Ülkeye giriş yapan her araçtan toprak bastı parası gibi para kesen Bulgaristan’ın sadece bu uygulamadan 2 milyon TL kadar bir parayı gurbetçi sezonu dönüşünde topladığı tahmin ediliyor.Daha önceki yıllarda da ortalama 2.5,3 milyon TL gibi bir rakamı sadece iki aylık zaman diliminde toplayan Bulgaristan’ın 2017 yılı 15 Temmuz - 15 Eylül ayları arasında 2 milyon TL topladığı tahmin ediliyor.

Her araçtan 6 leva veya 3 auro veya 15 TL dezenfekte ücreti alan komşunun bu sayede daralan ülke ekonomisini rahatlattığı ifade ediliyor.

Bulgaristan dezenfekte ücretini ülkeye giriş yapan her araçtan alıyor.En yüksek girdi ise Kapıkule kara sınır kapısı karşısında bulunan Kapitan Andreovo sınır kapısı olurke, ikinci sırayı Hamzabeyli sınır kapısı karşısında bulunan Lesova sınır kapısından elde diyor.

15 Temmuz 2017, 15 Eylül 2107 tarihlerindeki üç aylık zamanda sadece Bulgaristan tarafına 171 bin 105 aracın giriş yaptığı ve alınan ücretin 2 milyon TL’nin üzerinde olduğu anlaşılıyor.

Türkiye'de de dezenfekte ücreti alımına ilşikin uygulama başlamış ancak gelen tepkiler üzerine kaldırılmıştı.Yapılan bu çalışmanın mütekabiliyet esesları çerçevesinde yapılması planlanırken,kurulan dezenfekte cihazlarının devreye sokulmadığı ve büyük ülkelerin bu tür küçük heapların peşine düşmediği ifade edilmişti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30