banner137
banner25

Turizm toplantısına ilgi yok!

Edirne turizmini bir adım daha ileri götürebilmek için sürekli çalışmalar yapan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, ETSO yönetimi bugün yine bir toplantı daha gerçekleştirdi.

Gerçekleşen toplantıya katılımın az olması Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’un tepkisine neden oldu.

Türkiye’nin Bulgaristan Burgaz Başkonsolosluğu ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan görüşmeler sonrasında ortaya çıkan “Travel After Supper / Akşam Yemeğinden Sonra Seyahat” projesi için çalışmalara başlayan ETSO yönetimi bugün otel, restoran ve turzm alanlarında faaliyet gösteren işletmecilerle bir araya geldi.

Toplantı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt,Meclis Başkanı Emre Alp,Kültür ve Turizm il Müdürü Ahmet Hacıoğlu,Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Cingöz başkanlığında gerçekleşti.Saat 14’te başlayacak olan toplantıya katılımın az olması ETSO Başkanı Zıpkınkurt’u kızdırdı.Zıpkınkurt “Aslında üzüleyim mi, sevineyim mi bilemiyorum?”diyerek başladığı toplantıda “bir taraftan seviniyorum.Demek ki herkesin işleri çok iyi.Toplantılara katılım az.Sevinmek lazım”diyerek devam etti.

Her defasında bu tür toplantılara ev sahipliği yaptıklarını söyleyen,ancak katılımların az olmasına üzülen Zıpkınkurt “Bugünkü toplantımızın amacı Bulgaristan Burgaz Başkonsolosluğu'nun bir çağrısı üzerine.3-4 Nisan tarihin de Bulgaristan'da bir Turizm Fuarı var.Daha önce bizim çalıştığımız Avrupa Birliği projesini ortak yaptığımız bir grupla beraber çalışıyorlar. Bulgaristan'dan Edirne'ye Çorlu'ya veya Kırklareli'ye gelen misafirlerin daha fazla konaklamasını nasıl sağlayabiliriz? diye bir çalışma yürütüyoruz.Uzun süreli bu gelen insanları Edirne'de daha fazla nasıl bırakabiliriz, nasıl ihtiyaçlarını karşılayabiliriz? Bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Bir sohbetimizde Burgaz Konsolosluğu ve ticari ateşeliği’nde bu gündeme geldi”dedi.

Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen konukların kısa süreli değil de uzun süreli kalmaları ve dönüş yolunda gümrüklerde beklemek yerine,restoran veya otellerde konaklayarak vakit geçirmelerini sağlamak adına yapılan toplantıda işletme sahibi firmalardan indirim uygulanması görüşüldü.Bu konuda görüşünü aktaran Zıpkınkurt “Eğer ki bu insanlar günübirlik değil,1 gece 2 gece kalmalı istiyorsak,hem gümrüklerden geçişlerin sakin olduğu saatler gece saatleri gelsin yemeğini yesin,konaklasın ama, bununla ilgili de bizim lokantalarımız, otellerimiz ekstra bir indirim yapsınlar.Bir gece kalırsa 10 lira, 2 gece kalırsa 8 lira gibi indirim yapılabilir.Burada taraf Edirne Ticaret Sanayi Odası ve diğer tarafta taraf olarak Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası, onların üyeleri var,bizim üyelerimiz var.Yeme içme sektörüne giren üyeler var.Hafta sonu Edirne’ye 150 otobüs giriş yaptı ve bunlar Edirne’de alış veriş yaptı veya konakladı.Bunlardan istifade etmeliyiz”dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30