banner137
banner25

TIR kuyrukları için bir araya geldiler!

Yaşanan COVİD-19 Korona virüsü salgını nedeniyle Türkiye ve Bulgaristan kara sınırı arasında yaşanan TIR kuyruklarına ilişkin Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov ve Edirne Valisi Ekrem Canalp Bulgaristan’ın Kapitan Andreovo sınır kapısında bir araya geldiler.Ayak üzeri yapılan görüşmeye Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök ve diğer ilgililer katıldılar.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov kendi kullandığı araç ile gümrük sahasına geldi ve Türk ve Bulgar heyetini Korona salgını nedeniyle sosyal mesafe konusunda uyararak görüşmelere başladı.

Yaşanan salgın nedeniyle gümrüklerde sorun yaşanması üzerine TIR kuyruklarının uzadığını ve çözümü aşamasında gerekli düzenlemelerin yapıldığını ve hızlandırılması konusunda çalışıldığını belirten Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov transit ticaretin ülkelerin can damarı olduğunu belirterek aksamaması konusunda üzerlerine düşen ne varsa yaptıklarını ve yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Edirne Valisi Ekrem Canalp ise Dünyanın ikinci büyük kara sınır kapısının Kapıkule olması ve ulaşım yükünün büyük bölümünü çekmesi sebebiyle yoğunluklar yaşandığını hatırlatarak çözümü konusunda iki ülkenin de karşılıklı iş birliği içerisinde olduğu vurgusunu yaptı.

Vali Canalp “Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişki sadece komşuluk ilişkisi değildir.Bu ilişki komşuluk ve dostluk ilişkisinin ötesinde kardeşlik ilişkisidir.Sizin; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile aranızdaki dostluk her alana yansımış durumdadır.Şu anda içinde bulunduğumuz bu alan dünyadaki ikinci büyük kara sınır kapısıdır.Her zaman olduğu gibi belli bir yoğunluğa sahiptir.Ancak sizinle aramızdaki bu diyalog ile biz bu alanı çok iyi şekilde yönetiyoruz.Ve 24 saat esaslı işbirliğimiz çerçevesinde tır kuyruklarını da bitirdik.Sizinde ifade ettiğiniz üzere transit ticaret ülkelerin can damarıdır.Biz bir taraftan salgın ile ilgili tedbirlerimizi alacağız ama öbür taraftan ülkelerin can damarlarını da çalışır bırakacağız.Bunun içinde her zaman sizinle iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz”dedi.

Bulgaristan Başbakanının Türk kahvesi sevdiğini bildiğini ve bu yüzden kendisine Türk kahvesi hediye getirdiğini belirten Vali Canalp “Sizin içecek olarak Türk kahvesini çok sevdiğinizi biliyoruz.Hatta kendi ofisinizde de Türk kahvesi içtiğinizi duyduk.Size değişik çeşitlerde Türk kahvesini hediye olarak getirdik.Zamanının varsa burada da ikram edebiliriz.Ama yoksa da Türk kahvelerimiz size hediyemizdir”dedi.

Başbakan Borissov ise hediye için teşekkür ederken yoğun programından dolayı bunun söz konusu olamayacağını ifade etti ve ülkesini bekleyen acil toplantılarının olduğunu,Sosyal ve ekonomik problemlerin çok olduğunu,krizin aşılmasıyla kahve içmeye bol zamanlarının olacağını ifade ederek sınır kapısından ayrıldı.

Türk kahvesinin bir torba içerisinde Bulgaristan Başbakanı korumalarına verilmek istenmesi anı ise kameralara yansıdı.Edirne Valiliği Özel Kalem Müdürü’nün elinde bulunan torbayı ilk olarak korumalara vermek istemesi ve kahvelerin korumalar tarafından alınmaması ufak bir soruna neden oldu.Özel Kalem Müdürünün sinirli tavrı ise Bulgar medyası kameralarına an be an yansıdı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30