banner137
banner25

Tetik “Ömrü 10 yılı geçen su sayaçları değişecek!”

Edirne Belediyesi tarafından kentin genelini kapsayan ve 215 milyon TL bedelle yapımına başlanılan 380 bin metre İçme Suyu Şebekesi ve 110 bin metre Kanalizasyon Şebekesi ve 30 bin metre Yağmur Suyu Toplama Kanalı projesi işi tüm hızıyla devam ederken Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Mak.Müh.Yaver Tetik yaptığı bilgilendirme toplantısında tüm bu çalışmalar sürerken içme suyu abone bağlantıların yapıldığı sırada 10 yılı aşan ve ekonomik ömrünü tamamlayan su saatlerinin de yenileri ile değiştirileceğini kaydetti.

Gazetecilerle bir araya gelen ve yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi veren başkan yardımcısı Tetik, Karaağaç mahallesinde içme suyu şebeke çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek eski su sayaçların da değiştirilmeye abone bağlantıları ile başlanacağını ifade etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Mak.Müh.Yaver Tetik açıklamasında “Altyapı çalışmalarımızda içme suyu hatlarının döşenmesi hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu noktada kullanım ömrü 10 yılı geçmiş olan su sayaçlarını da yenileriyle değiştirip bağlantılarını bedel karşılığında ilgili firmaya yaptıracağız. Eski sayaçların değiştirilmesi çok önemli. Bunu belli bir ücret karşılığında ilgili firmaya yaptıracağız. Sonrada yeni sayaç ücretlerini vatandaşların su faturalarına taksitler halinde yansıtacağız. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak ve bu çalışma yapılmadan önce gerek el ilanlarıyla gerekse duyurularla halkımızı bilgilendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Su sayaçlarının özellikle 10 yıl ve üzeri çalışması durumunda kalibrasyon problemleri yaşattığı ve bunun gerek abone gerekse ilgili kurumda mağduriyetlere neden olduğu biliniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30