banner78
banner25

TED'in bursluluk sınavına yoğun ilgi!

Türk Eğitim Derneği (TED) Edirne Koleji tarafından 3-4-5-6 ve 7’nci sınıf öğrencilerine yönelik bursluluk sınavı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Kosova Yerleşkesi’nde gerçekleşen bursluluk sınavına 900 ilkokul, 645 ortaokul olmak üzere bin 545 öğrenci katıldı. , TED Edirne Koleji Müdürü Arzu Aydın, TED’in ‘öğrenciler için gelecek, veliler için güven’ vaat ettiğini söyledi. 
Duyurusu günler öncesinden yapılan TED Edirne Koleji Bursluluk Sınavı planladığı gibi Trakya Üniversitesi Kosova Yerleşkesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Bursluluk sınavında 15 Türkçe, 15 matematik ve 15 İngilizce sorusundan oluşan toplam 45 soru soruldu. Öğrencilere 70 dakika süre verildi. 3-4-5’inci sınıflar sabah saat 10’da 1’inci oturumda, 6 ve 7’nci sınıflar ise saat 12.30’da 2’nci oturumda bursluluk sınavında ter döktü.

Yoğun katılımın olduğu sınavda öğrenciler sınavdan yarım saat önce salonlara alındı. Öğrencilerin salon ve sıra numaralarını bulabilmeleri için TED Edirne Koleji görevlileri yardım etti. TED Koleji’ne girebilmek için ter döken öğrencilere salonlarda kurşun kalem, silgi, su ve şeker verildi. 70 dakika süren sınav esnasında veliler ise yerleşkenin kantininde çocuklarını bekledi.

Gerçekleştirilen sınav hakkında açıklama yapan TED Edirne Koleji Genel Koordinatörü Yücel Balkanlı, gösterilen yoğun ilgiden dolayı herkese teşekkür etti. Yapılan sınavın başarı değil bir sıralama sınavı olduğunun altını çizen TED Edirne Koleji Genel Koordinatörü Balkanlı, sınavın değerlendirilmesinin genel merkez tarafından yapılacağını belirtti. Genel Koordinatör Balkanlı, “Okulumuzun 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında açılmasıyla birlikte Edirne’mize ve bölgemize çok önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. 91 yıllık tecrübesiyle eğitim-öğretim çıtasını Edirne TED Koleji ailesi olarak Edirne’de de yukarılara taşıyacağımızı düşünüyoruz.”değerlendirmelerde bulundu.
Sınavın sabah oturumunda 900 kişi öğleden sonra ise 645 kişi olmak üzere toplamda bin 545 kişinin katıldığını ifade eden TED Edirne Koleji Genel Koordinatörü Yücel Balkanlı, yüksek katılımın kendilerine doğru yolda olduklarını gösterdiğini söyledi. 

Sınavın akademik olarak başarıyı ölçen bir sınav olmakla birlikte diğer sınavlardan biraz farklılık gösterdiğini söyleyen Balkanlı,  “15 Türkçe, 15 Matematik sorusu 15 de İngilizce olmak üzere toplam 45 soru 70 dakikalık bir sınav oldu. Ben buna sıralama sınavı diyorum, başarı sınavı demiyorum. Sadece Türkçe ve matematik kategorisinde değerlendirilecektir. Tüm öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Yoğun katılımlarından dolayı da Edirnelilere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

Başarılı organizasyon sonrasında gazetecilere açıklama yapan TED Edirne Koleji Müdürü Arzu Aydın, “TED, aileler için güven, çocuklar için gelecek ve nesilden nesile geçen bir kültürdür. Burada bin 545 öğrenci TED Edirne Koleji giriş ve bursluluk sınavına katıldı. TED Trakya bölgesi ve Edirne için çok önemli bir kurum. Sınavımıza Yunanistan'dan İskeçe'den öğrencilerin bile katılıyor olması bizler için mutluluk verici ve çok önemli. Bölgemizin ve ilimizin velileri eğitime çok önem veriyor. Gerek irtibat büromuzu ziyaretlerinde yaptığımız eğitim sohbetleri ve gerekse okula giriş sınavımıza gösterdikleri ilgi ile bunu bir kez daha gösterdiler.” Dedi. 
Sınavın içeriği hakkında da bilgiler verenTED Edirne Koleji Müdürü Aydın,sınavda 15 Türkçe, 15 matematik ve 15 İngilizce sorusundan oluşan toplam 45 soru sorulduğunu ve öğrencilere 70 dakika süre verildiğini söyledi. 
Sınava katılan tüm öğrencilerin başarılı olmasını dilediklerini ifade eden TED Edirne Koleji Müdürü Arzu Aydın, gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ettiklerini,91 yıllık TED meşalesinin artık Edirne’de yandığını ifade etti. Kolej Müdürü Aydın, “Eylül Ayı’nda aramıza katılacak öğrencilerle tanışmanın heyecanını şimdiden yaşıyoruz.TED Koleji eğitim anlayışı ile çıkacağımız güvenli eğitim yolculuğunda şimdiden tüm öğrencilere başarılar diliyorum.” Diye konuştu.

91 yıllık tecrübesini kente getiren TED Edirne Koleji’nin bursluluk sınavı organizasyonu velilerden tam not aldı. Beklenenden fazla katılıma karşın başarılı bir organizasyona imza atan TED Edirne Koleji yetkililerine teşekkür eden velilerden Aydın Doğan “Sabahın erken saatlerinde çocuklarımızla birlikte sınav yerine gelerek o heyecanı beklerken bizler de yaşadık. Bu kalabalık katılım da Edirne’nin eğitim düzeyini gösteriyor. Bilinçli ailelerin eğitime bakış açısını gösteriyor. Bu organizasyonda emeği geçen Nesim ve Belgin İba ailesine teşekkür ediyoruz. Çok başarılı ve yerinde olduğunu düşünüyorum. Velilere ve çocuklara karşı tüm imkânlar sunulmuş. Otopark açılması, sınav alanına giriş ve güveliğine kadar her şey çok iyi düşünülerek planlanmış.” Dedi. 

Havanın soğuk olmasına rağmen yoğun ve coşkulu bir katılım olduğunu dile getiren velilerden Yıldıray Öztürk, erken saatte sınavın yapılacağı binaya gelmelerine karşın herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını ifade etti.  Sınav salonu girişlerinde yeterli yardımı gördüklerini de belirten Yıldıray Öztürk, “TED Koleji güvenilir olduğu için teknolojik gelişmeler sayesinde de sınavın yapılacağını öğrendik. Çocuğumuzun iyi bir okulda eğitim görmesini istediğimiz için de böyle bir deneme sınavına tabi tutalım dedik.” İfadelerini kullandı.
Sınavdan çocuğunun çıkmasını bekleyen Hakan Özkan ise, TED Kolejinin açılmasının Edirneliler için büyük şans olduğunu ifade ederek, eğitime de Edirne’deki çocuklara da büyük fayda sağlayacağını söyledi. Özkan, böyle güzel bir organizasyonun planlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30