banner78
banner25

Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Arzu:
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Trakya'da şap hastalığının görülmeyişinin Avrupa Birliği ve Dünya Gıda Örgütü'nce tescillenmesinin ardından bölgede hayvancılığın çok daha geliştiğini söyledi.
Arzu, Edirne Ticaret Borsası'nda düzenlenen Trakya Hayvancılık Kongresi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Trakya'nın hayvancılık sektöründe önemli bir bölge olduğunu belirtti.
Trakya'nın hayvan ihracı noktasında pilot bölge konumunda olduğunu bildiren Arzu, şöyle konuştu:
''Trakya'nın şaptan ari olmasının Avrupa Birliği ve Dünya Gıda Örgütü tarafından tescil edilmesinin ardından bölgede hayvancılık çok daha gelişti. Yurt dışı pazarlarına açılmamız anlamında pilot bölge konumundaki Trakya'da hayvancılığın gelişmişliği ortada. Sektör temsilcileri, bakanlığımız, TOBB, meslek birlikleri, kongrede hem bölgeye hem ülkemize ciddi katkılar sağlayacak sorunları konuşacaklar. Çıkacak sonuç bildirgesine göre, hem bakanlığımız hem sektör paydaşlarında bundan sonra yapması gereken çalışmalar konusunda fikir oluşacak''
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil de konuşmasında, Trakya'da bakanlığın brucella ve tüberküloz hastalıklarıyla da mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı ise üretici bazında kongreye katılımın azlığında yakındı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30