banner137
banner25

Tarih ve Turizm şehri kimlere emanet?

Son yıllarda giderek artan turizm potansiyeli ile dikkat çeken Edirne adeta yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.Sosyal medyanın yoğun olarak kullanıldığı günümüzde yerli ve yabancı turistlerin tüm sorularına cevap aradığı sosyal medyada neredeyse her şey elimizin altında olurken,yazılan bilgilerin doğru ve eksiksiz olması da bir o kadar önemli gözüküyor.

Özelikle sosyal medya üzerinden yapılan bilgilendirmeleri yakınen takip eden vatandaşlar bugün ilginç bir bilgi paylaşımına tanıklık ettiler.Resmi kurumlara ait sosyal medya hesaplarında zaman zaman yapılan bilgilendirmelerin ehil kişiler tarafından yapılmadığını belirten vatandaşlar bugün Edirne Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sosyal medya hesaplarında gördükleri bir bilgi kirliliği karşısında şaşkınlık yaşadılar.

Edirne Plovdiv-Filibe arasında 1 Haziran tarihi itibari ile “Bir Başkentten diğerine” şeklinde yapılan paylaşımda Osmanlı İmparatorluğunun 92 yıl başkentlik yaptığı bilgisi paylaşılırken,kısa süre sonra 88 yıl olarak değiştirildi.

1365-1453 yılları arasında yani İstanbul Fethine kadar Edirne, Osmanlı devletinin başkenti olmuş ve yaklaşık 88 sene Osmanlı devletine başkentlik yapmıştır.

Resmi kurum sosyal medya hesaplarında yapılan bu hata ise gözlerden kaçmadı.Bu ve benzeri hataların ciddiyetsizliği, bilgi kirliliği olarak nitelendirilirken böylesi hataların yapılmaması gerektiği ifade edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30