banner78
banner25

Taksimetrelere yüzde 10'luk ayar!

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin yaptığı açıklamada taksici esnafına 2 yıldır zam yapılmadığını son yapılan yüzde 10’luk zam diliminin taksici esnafını memnun ettiğini,vatandaşı da mağdur etmediğini belirtti.

Edirne Belediye Meclis toplantısı sonrasında artan girdi maliyetleride göz önünde bulundurularak belirlenen zam oranlarının taksilere uygulanmaya başlaması taksici esnafında büyük memnuniyet yarattı.Taksici esnafının en son 2018 yılında zam aldığını ancak aradan geçen 2 yıllık zaman diliminde maliyetlerin artmasına rağmen zam yapmadıklarını belirten Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin; “geçen Aralık ayındaki mecliste taksimetreler ile ilgili bir düzenleme kararı aldık.Yüzde 10 gibi bir zam geldi. Buna zam demeyelim.Zaten 2 yıldan beri alınan en son tarife değişikliği 2018 yılında taksici arkadaşlarımız almıştı. 2018 yılından 2020 yılına kadar hiçbir zam talep etmeden çalıştılar.Ama artık giderlerini işleri de biliyorsunuz biraz düştü. Maliyetler arttı”diyerek daha önce taksimetre açılışının 4.25 TL olduğunu,yeni tarife ile 5 TL’ye yükseltildiğini,İndi-bindi denilen kısa mesafe ücretinin ise 10 lira olarak devam ettiğini kaydetti.

Taksimetrenin artış bedelinin 3 liradan 3.5 TL’ye çıktığını belirten Şahin ;“ Burada hem vatandaşımızı düşündük hem de taksici esnafımız biraz da olsa soluk alsın diye ufak bir taksimetre ayarı yaptık. İnşallah hem vatandaşımız için hem taksici arkadaşlarımız için hayırlı uğurlu olur”dedi ve zammın beklentileri karşılamadığını ancak esnafı memnun ettiği kadar vatandaşıda zora sokmadıklarını belirtti.

Edirne’de kayıtlı 513 adet taksi plakası bulunuyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30