banner137
banner25

Suya kelepçe!

Edirne Belediyesi mağduriyetlerin önüne geçmek adına yen bir uygulama başlattı.Özellikle su gibi önemli bir temel ihtiyacı kesemediği gerekçesi ile alacaklarını yasal yolla almaya çalışan Edirne Belediyesi mağduriyetleri önlemek adınada yeni bir uygulama başlattı.

Su sayaçlarını okuyan firmaya verilen talimat ile bundan böyle su aboneliği yapacak yeni abonelerin eski abonelerden kalan borç için mağdur edilmemesi için su saati vanasına kelepçe vurulacak.

Edinilen bilgiye göre konut sahibi kiraya verdiği dairesi ile ilgili eski kiracılarının bıraktığı borçtan dolayı yeni kiracıya dairesini verirken su aboneliği konusunda sıkıntı çekiyordu.Yeni abone olmak için belediyeye giden kişi eski borcundan dolayı abone olamadığı gibi,yeni abone olma hakkına da erişemiyor veya eski borcu ödeyerek abonelik yapabiliyordu.

Ev sahiplerinin ve yeni abone olacakların mağduriyetlerinin önlenmesi ve kaçak su kullanımının yapılmaması için su saatine talep doğrultusunda kelepçe takan belediye yetkilileri borç ödedikten veya abone olunduktan sonra suyu kullanıma açacak.

Vatandaşlar yeni uygulama ile ev sahibi ve kiracı arasında sorunun çözülebileceğini faturanın gerçek manada kullanana kesilerek,yeni abone olacak kişinin mağduriyetinin önleneceğini belirttiler.

Belediye yetkilileri su saati üzerinde bulunan kullanım miktarını kullanana fatura edileceği gibi yeni giren abonenin de bu sayede haksız yere su kullanımın engelleneceğini kaydettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30