banner78
banner25

Solo Türk prova uçuşu yapacak!

25 Kasım Edirne’nin Düşman İşgalinden kurtuluş törenleri için gösteri uçuşu yapacak olan “Solo Türk” gösteri ekibi F-16 savaş uçakları ile bugün ve yarın prova yapacak.

Bugün saat 13:30’da yapılması planlanan prova uçuşu öncesinde Edirne halkı korku ve paniğe neden olmaması için Edirne Belediyesi tarafından anons sistemi ile uyarılacak.

Tarihi Selimiye camine yakın uçuşları ile izleyenleri adeta büyülemeyi düşünen ekip 25 Kasım Edirne’nin Düşman işgalinden kurtuluş törenleri öncesinde ki prova uçuşlarının ilkini bugün saat 13:30’da yapacak.

Çorlu’da bulunan askeri havaalanından kalkacak uçakların kısa süre içinde Edirne semalarında belirmesi bekleniyor.

Yarında aynı saatlerde son provasını yapacak olan ekibin başındaki rütbeli personel Edirne’ye gelerek son düzenlemeleri yaptı.

Yer komuta kontrol merkezi görevlileri prova uçuşları öncesinde ilgi makamlarla görüşerek bilgi verdi.

Edirne gibi sınır kentinin yanı başında iki ülke sınırının olmasından dolayı komşu ülke Yunanistan ve Bulgaristan’ın askeri makamlarında konu hakkında bilgi verildi.Söz konusu süper sonic uçakların sesten hızlı uçtuğu ve Türk hava sahası hudutları içinde bu gösteri uçuşunu yapacakları öğrenildi.

Yapılacak gösteriyi çıplak gözle Yunanistan ve Bulgaristan’ın sınır kasabalarında da çok sayıda vatandaş izleyebilecek.

Yapılacak gösteri ile Türk’ün Hava Kuvvetleri gücüde dosta düşmana gösterilmiş olacak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30