banner137
banner25

Sırbistan İstanbul Başkonsolosu Prcovic'ten ETSO ziyareti!
Ekonomi Danışmanı Filip Şanoviç ile ETSO'yu ziyaret eden Prcoviç'i, Cemil Güler, Meclis Başkanı Ömer Erakman, Yönetim Kurulu Üyeleri Beytullah Günaydın ile Kürşad Kıyunat karşıladı.
Ziyarette ilk kez geldiği Edirne'yi çok beğendiğini ifade eden Prcoviç, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık seviyesinde olduğunu söyledi.
Bu sinerji içerisinde çalışmanın büyük mutluluk olduğunu ifade eden Prcoviç, ''Ancak, son yıllarda ekonomik ilişkilerde durgunluk yaşanıyor. Ekonomik ilişkilere ivme kazandırmak boynumuzun borcu'' dedi.
Cemil Güler de Başkonsolos Prcoviç ve Şanoviç'in ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Güler daha sonra 03-05 Haziran'da Sırbistan'ın Belgrad şehrine Edirne, Kırklareli, Tekirdağ firmalarından oluşan bir ticari heyetle ziyarette bulunacaklarını ifade etti.
Güler, ziyarette Türk-Sırp firmaları arasında ikili görüşmeler, Ticaret Müşavirliği ve Sırbistan Ticaret Odası ile toplantı yapılacağını sözlerine ekledi.
Edirne ekonomisi hakkında bilgi veren Erakman da Sırbistan'daki iş adamları ile Edirneli iş adamlarını bir araya getirerek karşılıklı görüşmeler yapılması sağlandığında ticari ilişkilerin hızlandırabileceklerini kaydetti.
Ekonomi Danışmanı Filip Şanoviç ise Türkiye ile Sırbistan arasında 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren Serbest Ticaret Antlaşması'nın yürürlüğe girdiğini belirterek, ''Sırbistan'da şirket kurmak çok avantajlı. Türk iş adamları bu fırsatı kaçırmasın'' dedi.
Cemil Güler, ziyaret sonunda Başkonsolos Prcoviç'e Selimiye Cami motifli tabak hediye etti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30