banner78
banner25

Satır et yarışması açılacak!
Keşan Sanayi ve Ticaret Odası ''Keşan Satır Et'' için slogan yarışmasının açılacağı bildirildi.
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, et ve et ürünleri satan iş yeri sahipleri ile toplantı yaptı.
Satır etin 90'lı yıllarda Keşan da yaratıldığını ve girişimleri sonucu Türkiye'de 153 tescil numarası ile coğrafi işaret aldığını vurgulayan Helvacıoğlu, ''Satır ete coğrafi işaret almak için 4 yıl mücadele verdik'' dedi.
Satır Et'i korumak ve ekonomiye katmak için Keşan, İpsala ve Enez'de satır et satan iş yerleri ile birlikte çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Helvacıoğlu,
''Bölgemizde şu anda 35 satır et satan iş yeri var. Bölgemizde satır etini cesaretle tanıtmamız lazım. Bunun için bir slogan yarışması açacağız. Kazanana mütevazi de olsa bir ödül vereceğiz. Bu arada bir yürütme ve denetleme kurulu oluşturacağız. Bir katalog çalışması yapmamız lazım. Satır etimizi Saros Körfezi'ni ziyaret edenlere hep birlikte tanıtmamız lazım.''
Satır et 90'lı yıllarda Keşan da üretilmeye başlandı. Satır eti diğer etlerden ayıran en büyük özelliği lezzeti olurken, kullanılan et, Güney Trakya Bölgesi'nin doğal ortamlarında yetişen yonca, kekik, buğday, arpa ve mısır gibi doğal ürünlerle beslenen ve ağırlığı 40 kilogram civarında olan kıvırcık cinsi süt kuzularından sağlanıyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30