banner78
banner25

Şallı konferans'ta konuştu!

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen panelde Romanlar'ın ekonomik durumunu anlattı.

Şallı, yaptığı yazılı açıklamada, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin TÜBİTAK destekli Romanlar üzerinde bir saha çalışması yaptığını bu kapsamda da bir panel düzenlendiğini belirtti.

Kendisinin de "Türkiye'de kimlik iktisadı: Romanlar" paneline konuşmacı olarak katıldığını aktaran Şallı, "Romanların dünü, bugünü olmak üzere objektif bir konuşma gerçekleştirdim. Toplantıya izleyici olarak katılan çok sayıda öğrencinin panele ilgi göstermesi, sorular sorması, olumlu görüşler bildirmesi yapılan çalışmanın değerini ortaya koymuştur. Bu güne kadar Roman gerçeğini anlatma olanağımız hiç olmadı. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesinin yürütmekte olduğu proje sayesinde sesimizi üniversiteli gençlerimize duyurma olanağı bulabildik. Türkiye’de geniş kapsamlı olarak yürütülen proje Romanların iktisadi yaşamındaki zorlukların aşılmasında yön verici olduğunu düşünmekteyiz. Bu konuda proje yürütücüsü akademisyenlerimize teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30