banner137
banner25

Sağlığımızla oyuna yetkililer seyirci!

Plastiğin kanserle olan ilişkisi ve hayatımızın her anında yer alan pet şişeler denetimden uzak istiflenince Edirne halkı göz göre göre kanser’e davet ediliyor.

Kanser oranlarının giderek yükseldiği ülkemizde tedbir almak yerine hala bildik düzenle çalışan bazı firmalar adeta Edirne halkının sağlığını hiçe sayarak yetkililerin gözüne baka baka pet şişelerde bulunan suları depolamaya devam ediyor.

Edirne Toptancılar Sitesinde bulunan depolarda faaliyet gösteren gıda toptancıları halkın sağlığını hiçe sayarak pet şişeleri sağlık yönetmeliğine uygun olmayan şekilde depolamaya devam ediyorlar.

Yetkililer özellikle yaz aylarında plastik şişe veya kaplarda satılan sular ve diğer içeceklerin güneş altında uzun süre kaldıklarında yarattıkları mühim ve tehlikeli soruna dikkat çekerek “Polikarbonat plastik şişeler ve diğer kaplar, mesela damacanalar uzun süre güneşte kaldıklarında aşırı ısınma nedeniyle yapılarındaki bisfenol-A (BPA) maddesini içlerinde bulunan suya, sodaya ya da meyve suyuna karıştırıyorlar.Bilindiği gibi BPA tehlikeli, en azından riskli sayılan bir kimyasal. Hormon benzeri etkilerinin olduğu, kimyasal-yapay östrojenlerden biri sayıldığı zaten biliniyor”deniliyor.

Öte yandan ilgili kuruluşların zaman zaman denetim yaptığı ancak tüm uyarılara rağmen depolama yapan firmaların kriterlere uymayarak şişeleri güneş altında bırakmaya devam ettiği görüldü.

Edirne’de bulunan çok sayıda firma başta olmak üzere bu stoklama yöntemine dikkat etmezken,bazı büyük marketlerin ise toplu alım yaptığı ve stoklayacağı yeri olmadığı için bazı ev bahçeleri veya alanlarda açıkta depoladığı görülüyor.

Uzmanlar bu tür depolamalarda ortaya çıkan sorunun şişedeki bisfenol maddesini tetiklediği ve içindeki sıvıya karıştığı, bunu tüketen kişinin ise ilerleyen süreçte kansere bağlı çeşitli hastalıkları özellikle bayanlarda meme kanserinin oluşumuna davetiye çıkardığı ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30